Image
Emma Jonsteg.

Ett år av saknad – så förvaltar Utopia arvet efter Emma Jonsteg

Bolag Den 29:e februari 2020 somnade Emma Jonsteg in efter en längre tids kamp mot cancer. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig i arkitekt-Sverige men hennes ande lever fortsatt vidare hos Utopia. Mattias Litström, kreativt ansvarig och medgrundare av Utopia Arkitekter, berättar om sin vän och kollega, sorgen efter hennes bortgång och om arbetet med att förvalta arvet efter henne.
– Emma är en ytterst levande figur även fast hon är borta, säger han.


Emma Jonsteg.

Emma Jonsteg har avlidit

Bolag Utopia Arkitekters vd och grundare Emma Jonsteg har avlidit efter en längre tids sjukdom.


Göran Cars till Utopia Projektutveckling

Karriär Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH och ansvarig för stadsflytten av Kiruna, går till Utopia Arkitekters nystartade projektutvecklingsverksamhet.


Utopia presenterar S:t Eriks inomhuspark

Bygg/Arkitektur Utopia Arkitekter presenterar nu S:t Eriks inomhuspark, en inglasad parkbyggnad på S:t Eriksplan i centrala Stockholm.


Utopia vinner pris för Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Utopia Arkitekter har med sitt förslag till stadsplan för utvecklingen av Nya Hovås, Göteborg, utsetts till vinnare i kategorin Regeneration and Masterplanning i Architectural Review Future Project Awards.


Utopia får unik markanvisning i Örebro.

Utopia Arkitekter får makten i Örebro

Bygg/Arkitektur Örebro kommun har valt Utopia Arkitekter som samarbetspartner i projektet ”Vi ger arkitekten makten”. Projektet innebär att kommunen markanvisar en centralt belägen tomt som medger kontor och hotell till ett arkitektkontor istället för en byggherre. Utopia Arkitekter valdes ut bland sammanlagt 13 arkitektkontor.


Kicki Westberg blir ny kontorschef på Utopia Arkitekter

Bolag Utopia Arkitekter har anställt Kicki Westberg som kontorschef. Hon kommer närmast från tjänsten som kontorschef på Wingårdhs stockholmskontor och tillträder den nya tjänsten i januari.


Två arkitekter bland kultur–Sveriges mäktigaste

Event Emma Jonsteg och Gert Wingårdh med på tidningen Focus lista över kultur-Sveriges 75 mäktigaste personer.


Skanskas Juvelen nominerad till arkitekturpris

Bygg/Arkitektur Skanskas nya kontorsbyggnad, ritad av Utopia Arkitekter, börjar byggas vid Uppsala station i höst. Nu nomineras byggnaden i World Architecture Festival.


Detaljplan antagen för Kopparhusen i Norrköping

Bygg/Arkitektur Det nya kvarteret med sammanlagt 15 000 kvadratmeter byggrätter samt garage ligger vid Kungsgatan och St Persgatan. Här planerar Klövern student- och forskarbostäder, kontor, restauranger och kaféer.


Fastighetskvinnan
Emma Jonsteg, Johanna Frelin och Monica von Schmalensee diskuterar digitaliseringens inverkan på arkitekturen och det framtida stadsrummet.

Sveriges mest inflytelserika arkitekter om digitalisering

Fastighetskvinnan Digitaliseringen ses av vissa som det största paradigmskiftet sedan industrialiseringen. Hur påverkar digitaliseringen arkitekturen och framtidens byggnader och stadsrum? Tre av Sveriges mest inflytelserika arkitekter diskuterar detta på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.


Tobin väljer Utopia Arkitekter i Nacka

Bygg/Arkitektur Tobin Properties AB har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av bostadsprojektet Tollare i Nacka.


Klart för 147 hyreslägenheter i Knivsta

Bostäder Knivstas kommun har antagit detaljplanen för kvarteret Murteglet i centrala Knivsta. På platsen har Utopia Arkitekter på uppdrag av Wåhlin Fastigheter tagit fram ett förslag för tre flerbostadshus.


Järntorget bygger för kollektivboende på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Järntorget och Utopia Arkitekter har tilldelats en markanvisning för att bygga två hus med sammanlagt 25-30 Kombo-lägenheter i Stadshagen på Kungsholmen i centrala Stockholm.