Image

Detaljplan antagen för Kopparhusen i Norrköping

Bygg/Arkitektur Det nya kvarteret med sammanlagt 15 000 kvadratmeter byggrätter samt garage ligger vid Kungsgatan och St Persgatan. Här planerar Klövern student- och forskarbostäder, kontor, restauranger och kaféer.
Publicerad den 13 Juli 2016
Kopparhusen i Norrköping. Bild: Utopia Arkitekter
Kopparhusen i Norrköping.

Stadsplaneringsnämnden har nu antagit detaljplanen för Kopparhusen och 2019 ska de stå klara för inflyttning.

– Kopparhusen kommer med sitt läge, form och innehåll att skapa en intressant och attraktiv mötesplats för innovation, kreativitet och tillväxt. Blandningen av kontor, student- och forskarbostäder, restauranger och kaféer ger en stark stadskänsla med platser för arbete, möten och umgänge, säger Mikael Forkner, regionchef på Klövern.

Kopparhusen utvecklas i samarbete med Norrköpings kommun, Hyresbostäder och Utopia Arkitekter.

– Vår utmaning har varit att skapa ett vackert, modernt och stadsmässigt uttryck som särskiljer sig från omgivningen men ändå inrättar sig följsamt i stadsbilden. Resultatet är ett kvarter med varierade former och höjder och högkvalitativa material som blir en självklar del av det gamla industrilandskapet, säger Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter.

De yttre fasaderna kläs i behandlad koppar i ett mönster med tydlig koppling till textilen som en gång producerades i områdets fabriker. Totalt omfattar projektet cirka 15 000 kvadratmeter byggrätter samt garage och sammanlagt cirka 110 student- och forskarbostäder. Tanken är att komma igång hösten 2016.

Kopparhusen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY