Image

Klart för 147 hyreslägenheter i Knivsta

Bostäder Knivstas kommun har antagit detaljplanen för kvarteret Murteglet i centrala Knivsta. På platsen har Utopia Arkitekter på uppdrag av Wåhlin Fastigheter tagit fram ett förslag för tre flerbostadshus.
Publicerad den 22 December 2015
Totalt ska det byggas 147 hyreslägenheter. Bild: Utopia Arkitekter
Totalt ska det byggas 147 hyreslägenheter.

De nya bostadshusen får en tydlig industrikaraktär som en blinkning åt områdets förflutna som plats för både sågverk och tegelbruk. Kvarteret bryts upp i tre huskroppar som tillsammans omger en stor gemensam innergård.

– Wåhlin Fastigheter har varit oerhört kvalitetsfokuserade i vårt samarbete med Sågen, som vi kallar förslaget. Resultatet är vackra och funktionella hus som kommer att bli underbara att bo i, titta på och vistas runt, säger Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter.

I kvarterets sydvästra hörn skapas en ny torgbildning där kvarteret får två lokaler i bottenvåningen längs med huvudstråket. Byggnaden i nordvästra hörnet får en förhöjd bottenvåning för att vid framtida behov kunna husera verksamheter.

De tre husen, varav två är fysiskt sammankopplade, uppförs i olika typer av tegel med höjder varierade mellan fyra och sju våningar. Av de sammanlagt 147 hyreslägenheterna är merparten två- och trerumslägenheter.

– Sågen blir vårt första projekt i Knivsta. Det känns väldigt glädjande att kunna ta det första steget in i en kommun i så ett spännande utvecklingsskede med detta väldigt gedigna förslag, säger Fredrik Jansson, vd för Wåhlins Fastigheter.

Wåhlins Fastigheter siktar på bygglov innan sommaren och byggstart under senare delen av 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige