Image

Tobin genomför nyemission

Bolag Tobin Properties genomför nu den nyemission bolaget har flaggat för. 150 miljoner kronor tas in genom en emission av 1 875 000 stamaktier till en kurs om 80,10 kronor per aktie.
Publicerad den 21 December 2015

Under november genomförde Tobin en så kallad bookbuilding till svenska och internationella investerare. De nu emitterade aktierna har tecknats av de investerare som deltog i bookbuildingen.

Syftet med nyemissionen är att öka Bolagets finansiella flexibilitet samt att erlägga betalning för kommande fastighetsförvärv. Skälen till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt att bredda bolagets ägarbas.

Bolaget för avsikt att ansöka om notering av stamaktierna på Nasdaq First North eller motsvarande handelsplats inom tolv månader.

Finansiell rådgivare i samband med nyemissionen är Pareto Securities AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige