Image
Marco Testa och Alessandro Ripellino.

Reflex köper Ripellino

Transaktioner Reflex Arkitekter förvärvar Ripellino Arkitekter. Tillsammans bildar bolagen en starkare aktör på marknaden där de båda bolagen kompletterar varandra väl inom stadsbyggnad, kontor, bostäder och hotell.


Ripellino Arkitekter vinner tävling om Sveriges paviljong till Expo 2020

Bygg/Arkitektur Alessandro Ripellino Arkitekter är en del av det arkitektteam som vunnit tävlingen om att ta fram Sveriges paviljong till världsutställningen Expo 2020 i Dubai.


Pionjärprojekt med plusenergistandard

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Bostads projekt Kvarteret Neptun i nya Västeråsstadsdelen Öster Mälarstrand planeras att bli ett av Sveriges första större flerbostadsprojekt med plusenergistandard – byggnaderna kommer alltså att producera mer energi än de förbrukar. De tre husen, som innehåller cirka 115 hyreslägenheter, ritas av Alessandro Ripellino Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Bostad.


Byggstart för hyresrätter i Högdalen

Bygg/Arkitektur Nu tas första spadtaget för kvarteret Valvankaret i Högdalen. Här kommer Riksbyggen i samarbete med IF Metall att uppföra 82 hyresrätter.


Så vill Jernhusen utveckla Stockholms central

Bygg/Arkitektur Jernhusen har lämnat in en detaljplaneansökan till Stockholms stad om utveckling av centralstationsområdet. En station ovanpå spåren planeras genom en överdäckning av området mellan Vattugatan i söder och Kungsbron i norr.


Arkitektgruppen Kistadal utvecklar ny stadsdel i Kista

Bygg/Arkitektur Arkitektgruppen Kistadal utvecklar en ny stadsdel i Kista åt Skanska och Areim i samarbete med IBM, vars gamla kontorsanläggning byggs om till studentbostäder.


Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.

De får bygguppdraget för SEB:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Nu har Fabege valt byggare för SEB:s nya huvudkontor i Arenastaden. Och det blir inte Peab som får uppdraget.


Nu har bygglovet beviljats för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.

Bygglovet klart för SEB:s kontor i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Nu har bygglov beviljats för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.
Bygget kommer därmed igång på allvar och om 3,5 år kommer tre skimrande kontorsbyggnader i mönstrat glas att stå klara att ta emot de 4 500 anställda som flyttar dit.


Rivstart för Alessandro Ripellino Arkitekter

Bygg/Arkitektur Alessandro Ripellino Arkitekter har sedan starten i mars 2014 vuxit från 15 till 20 medarbetare och kommer att göra ytterligare rekryteringar under hösten.


Alessandro Ripellino ritar SEB:s nya kontorskvarter

Bygg/Arkitektur Nyligen blev det klart att SEB kommer att flytta med 4 500 anställda till Arenastaden i Solna. De nya kontorskvarteren ritas av Alessandro Ripellino Arkitekter på uppdrag av Fabege.