Image
Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.
Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter

De får bygguppdraget för SEB:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 5 November 2014
Per-Ingemar Persson. Bild: Veidekke
Per-Ingemar Persson.

Fabege har så gott som alltid tidigare valt Peab som byggare för sina projekt så det var en skräll att Veidekke nu fick uppdraget att bygga SEB:s huvudkontor.

Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvadratmeter BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar.

- Vi är mycket glada och stolta över att Fabege har gett oss detta stora förtroende. En utmaning vi tar till oss med stor ödmjukhet. Vi har en stark ambition inom Veidekke att ytterligare stärka vår position i Sverige som en av de mest spännande aktörerna i branschen. Förtroendet från Fabege är ett fantastiskt steg i denna utveckling, och som möjliggjorts genom vår skandinaviska samverkan med stark samlad erfarenhet kring stora komplexa projekt. Ett tydligt exempel på vår multilokala strategi, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige

Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar. Veidekke är idag världsledande i arbetet med VDC och har flest VDC-certifierade medarbetare i Skandinavien.

Byggnaderna kommer att bli miljösmarta med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt miljöcertifieras enligt Breeam Excellence.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY