Image

Arkitektgruppen Kistadal utvecklar ny stadsdel i Kista

Bygg/Arkitektur Arkitektgruppen Kistadal utvecklar en ny stadsdel i Kista åt Skanska och Areim i samarbete med IBM, vars gamla kontorsanläggning byggs om till studentbostäder.
Publicerad den 11 Maj 2015

Arkitektgruppen Kistadal är Strategisk Arkitektur, Alessandro Ripellino Arkitekter och Land Arkitektur. I norra Kista vid IBM:s kontor planeras en ny kvartersstad med omkring 2 000 bostäder. Arbetsnamnet för stadsdelen är Kistadal.

- Kistadal blir en viktig del i utvecklingen av Kistas roll som en av de främsta regionala tyngdpunkterna i ett växande Stockholm, säger Alessandro Ripellino.

I arkitektgruppen som arbetar med projektet finns förutom Alessandro Ripellino Arkitekter och Strategisk Arkitektur även landskapsarkitekterna Land Arkitektur. Nästa steg för gruppen blir att påbörja arbetet med detaljplanen under hösten.

Uppdragsgivarna är ett konsortium som består av Skanska, fastighetsutvecklaren Areim samt IBM.

- Tillsammans ritar vi en tät, grön och hållbar stadsdel med varierat boende i en blandning av upplåtelseformer och storlekar, säger Andreas Fries på Strategisk Arkitektur. Målet är att skapa ett sunt och framåtblickande storstadsboende i det kosmopolitiska Kista.

Kvarteren i Kistadal blir en fortsättning norrut på kvartersstaden som uppförs norr om Kista Gård.

Platsen har en historia som en del av ”Sveriges Silicon Valley”. Det kommer att synliggöras genom att IBM:s kulturhistoriskt värdefulla kontorsanläggning bevaras och byggs om för att rymma bland annat studentbostäder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY