Image

Jernhusen bygger verkstad i Hagalund

Bygg/Arkitektur Jernhusen investerar 60 miljoner kronor för att möta SJ:s behov av ökad verkstadskapacitet i Hagalund.
Publicerad den 24 Maj 2016

Jernhusen bidrar med ökad verkstadskapacitet genom att bygga ut verkstadsbyggnaden med 55 meter, inklusive två spår. SJ är hyresgäster i lokalen där bland annat revisioner av X2000 kommer att utföras. Förlängningen möjliggör att också kunna underhålla motorvagnsfordon.

- Fler väljer att resa miljösmart och därför ökar behovet av motorvagnsunderhåll. Jernhusen och SJ har tillsammans arbetat fram lösningar för att öka verkstadskapaciteten såväl som effektiviteten av de befintliga verkstadsytorna, säger Susanne Rosjö, affärsutvecklingschef för depåer på Jernhusen, och betonar att flexibilitet i anläggningarna är ett effektivt sätt att möta växande efterfrågan.
Genom tillbyggnaden skapas förutsättningar för att möta ett ökat resande och för att klara en framtida generationsväxling inom fordonsflottorna.

Den nya förlängda verkstaden kommer att stå klar våren 2017.
Hagalunds Depå är norra Europas största tågdepå och ligger strategiskt placerad i Solna, strax norr om Stockholms Centralstation. Depån tillhandahåller heltäckande service- och underhållstjänster för persontågstrafiken. Depån bidrar med sitt centrala läge till fortsatt hållbara transporter i regionen och Sverige.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY