Image
Stenas Ekebäckshöjd i Högsbo, Göteborg.

Äldreboende, Ica och gym i Stenas nya kvarter i Högsbo

Uthyrning Stena Fastigheter utvecklar Ekebäckshöjd i Högsbo, Göteborg. Först ut är Vardagas äldreboende Villa Höjden med plats för 90 boende. Äldreboendet öppnar under 2020. I gatuplan flyttar Ica Nära och gymmet Puls & Träning in i sina nya lokaler. Dörrarna öppnas under 2021.


Stena växer i Kungsbacka.

Stena köper 68 lägenheter i Kungsbacka

Transaktioner Stena Fastigheter Göteborg har förvärvat fastigheten på Syréngatan 14, 16, 18 i Kungsbacka. Fastigheten består av tre huskroppar med 68 lägenheter och en stor gård.


Stena Fastigheter köper SKF:s historiska område i Gamlestaden.

Stena Fastigheter köper SKF-område – utvecklar "District Bearing"

Transaktioner I District Bearing samexisterar historien med en mix av bostäder, restauranger, butiker, arbetsplatser och parker i anslutning till Säveån.


Stena Fastigheter har förvärvat en fastighet på Kyrkogatan 26 i centrala Göteborg. Fastigheten består av 596 kvadratmeter med plats för kontor och handel och siktet är inställt på att skapa en destination.

Stena köper i centrala Göteborg

Transaktioner Stena Fastigheter har förvärvat en fastighet på Kyrkogatan 26 i centrala Göteborg. Fastigheten består av cirka 600 kvadratmeter med plats för kontor och handel och siktet är inställt på att skapa en destination.


Anders Hellgård.

Stena rekryterar fastighetschef från Wallenstam

Karriär Stena Fastigheter Göteborg har rekryterat Anders Hellgård som ny fastighetschef. Han kommer närmast från Wallenstam och rollen som förvaltningschef.


Stena Fastigheter och Ikano Bostad skapar tillsammans Humlestan på Pripps gamla industriområde i Högsbo, Göteborg.

Stena Fastigheter och Ikano Bostad utvecklar ny stadsdel i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter och Ikano Bostad utvecklar en ny stadsdel, Humlestaden, i Högsbo i Göteborg på Pripps gamla industriområde. I Humlestaden kommer 3 000 bostäder, bryggeri, restauranger, caféer och andra verksamheter att växa fram.


Stena och Attendo bygger nytt äldreboende i Tynnered

Bygg/Arkitektur 2021 står ett nytt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered klart. Äldreboendet består av 96 lägenheter och skapar cirka 100 nya jobbtillfällen. Bakom satsningen står Stena Fastigheter Göteborg och Attendo.


Han ska utveckla Stenas jätteprojekt

Bolag Stena Fastigheter rekryterar affärsutvecklare till Masthuggskajen från Castellum.


Stena bygger bostäder i Askim

Bostäder Stena Fastigheter har fått bygglov för sitt projekt Askegården i Askim, Göteborg. De 196 nya bostäderna byggs med fokus på gröna gårdar och granngemenskap. Inflyttning sker med start vintern 2019.


Stena Fastigheter bygger 550 nya bostäder

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter kommer att bygga 550 nya bostäder, en ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft.


Detaljplanen för Masthuggskajen godkänd

Bygg/Arkitektur Grön flagg för jätteprojektet i centrala Göteborg – Stena Fastigheter utvecklar 500 hyresrätter och bostadsrätter och 25 000 kvadratmeter kommersiell yta.


Stena och Skanska bygger nytt kvarter i Göteborg

Bostäder Stena Fastigheter och Skanska har vunnit en kommunal marktävling med fokus på socialt hållbar bebyggelse i Frölunda i Göteborg. Bostadsområdet omfattar cirka 500 lägenheter.


Stena byggstartar i Kallebäck

Bostäder Den 22 augusti tas det första spadtaget för Stena Fastigheters första nyproduktion i Göteborg – Kallebäcks Torn.


Stena Fastigheter rekryterar inför storsatsning i Göteborg

Karriär Stena Fastigheter förstärker inom fastighetsutveckling och kommersiell uthyrning i Göteborg.


Stena tillträder SCA-huset i Mölndal

Bolag Den 15 december tar Stena Fastigheter Göteborg över det nybyggda SCA-huset i Mölndal. Fastigheten är SCAs nya affärs- och innovationscenter med plats för 1 000 medarbetare.


Ny fastighetschef på Stena Göteborg

Karriär Stena Fastigheter Göteborg har rekryterat Kjell Johansson som ny fastighetschef. Han kommer närmast från Älvstranden Utveckling där han har innehaft samma position.


Stena Fastigheter tar socialt ansvar i Göteborg

Bolag Inför att Stena Fastigheter rustar upp områden i Västra Göteborg har man skrivit avtal med stadsdelen om social hänsyn vid upphandlingarna. Det innebär att entreprenörer som anlitas åtar sig att erbjuda sysselsättning åt arbetslösa unga i området.


Ny vd för Stena Fastigheter Göteborg

Karriär Efter snart 16 år på posten som vd för Stena Fastigheter i Göteborg lämnar Bengt Gustafsson över stafettpinnen till Agneta Kores som utsetts till ny vd. Agneta Kores tillträder tjänsten den 1 augusti 2014 och kommer att ingå i Stena Fastigheters ledningsgrupp.


Ny vd på Familjebostäder i Göteborg

Karriär Nu har Familjebostäder i Göteborg AB utsett en ny vd efter Agneta Kores.


Avgår mitt i muthärvan

Karriär Vd:n för ett av de kommunala bostadsbolagen som är indraget i muthärvan i Göteborg lämnar bolaget för ett toppjobb på Länsstyrelsen.