Image
Nytt kultur- och bildningscentrum i Gävle, vy mot entréfasaden vid Slottstorget.

Ny märkesbyggnad på Slottstorget i Gävle

Bygg/Arkitektur Så här kan ett nytt kultur- och bildningscentrum på Slottstorget i Gävle komma att se ut.


Biomedicum.

Biomedicum vinner Mipim Awards

Mipim Biomedicum – ett av Europas största forskningslabb inom medicin som Akademiska Hus har uppfört åt Karolinska Institutet i Solna – vann Mipim Awards i klassen Best Healthcare Development.


Atrium Ljungberg hyr ut till Nyéns på Södermalm.

Nyréns till Atrium Ljungberg på Södermalm

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med Nyréns Arkitektkontor som väljer att flytta sin verksamhet till Magnus Ladulåsgatan 63 på Södermalm, Stockholm. Nyréns kommer att hyra närmare 1 000 kvadratmeter kontor i fastigheten och flyttar in den 1 september 2020.


Förre Nyréns-vd:n till Boklok

Karriär Tomas Alsmarker, som i vintras lämnade vd-posten på Nyréns arkitektkontor har rekryterats till Boklok som designchef.


Nyréns får utforma Slottsskogsvallens entrépark

Bolag Nyréns Arkitektkontor vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg.


Hon blir ny vd för Nyréns Arkitektkontor

Bolag Nyréns Arkitekkontor internrekryterar sin nya vd.


Tomas Alsmarker.

Alsmarker lämnar Nyréns

Karriär Tomas Alsmarker går vidare efter fem år som vd för Nyréns Arkitektkontor.


Nyréns utökar i Malmö

Bolag Nyréns Arkitektkontor fortsätter att utveckla verksamheten och anställer en ny affärschef på kontoret i Malmö.


SHH Bostad vinner markanvisning i Alby

Bostäder SHH Bostad har vunnit Botkyrka kommuns förtroende att bygga bostäder vid koloniområdet i Alby. Detaljplanen kommer att innehålla cirka 225 bostäder.


Nyréns rekryterar ny affärschef

Karriär Nyréns Arkitektkontor har rekryterat Emma Kinch till tjänsten som chef för ett av Nyréns prioriterade affärsområden – handel, kontor och kunskapsmiljöer.


Peab inleder byggnationen av Nya Råsunda

Bygg/Arkitektur Under hösten påbörjas bygget av 700 nya bostäder på platsen där Råsunda Fotbollsstadion tidigare stod. Det nya området har fått projektnamnet ”Nya Råsunda” och förutom bostäder planeras även kontor och butikslokaler.


De rustar upp Stockholms stadsbibliotek

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor, barnkulturdesigner Annika Nilsson från Unik Fabrik och In Praise of Shadows Arkitektur har gemensamt tilldelats inredningsuppdraget i samband med upprustningen och utvecklingen av Stockholms Stadsbibliotek.


Nyréns och Vasakronan skapar levande fasad

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor har på uppdrag av Vasakronan arbetat fram förslag på fasadförädling i kvarteret Klara Zenit/Kv Blåmannen, med ambitionen att röra byggnaden så lite som möjligt, men ändå skapa en kommersiellt tilldragande fasad, värdig byggnadens position i staden.


Totalt finns möjlighet till cirka 200 lägenheter.

HSB får markanvisning i Bromma

Bostäder HSB Bostad har fått en markanvisning om cirka 200 lägenheter i Blackeberg och Södra Ängby.


Ny HR-chef på Nyréns

Bolag Nyréns Arkitektkontor anställer Christina Olsson som ny HR-chef.


SKB planerar hyresrätter i Bromma

Bostäder SKB har fått en markanvisning av Stockholms stad för cirka 120 lägenheter i stadsdelarna Södra Ängby och Blackeberg.


Nyréns Arkitektkontor är ett av de team som ska utveckla Skärholmen.

Nyréns får uppdrag på Skärholmen

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor har blivit utsett som ett av tre team att delta i parallellt uppdrag för att ta fram strukturplan för 4 000 nya bostäder i Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Arbetet ingår i stadens satsning Fokus Skärholmen.


Ulrika Bergström ny affärschef på Nyréns

Karriär Nyréns Arkitektkontor har rekryterat Ulrika Bergström som ny chef för affärsområdet Urbana Rum. Hon kommer närmast från Statsbygg i Oslo där hon varit avdelningsdirektör för Arkitektur- och Kulturminnessektionen.


Så här blir Mölndals nya stadsdel

Bygg/Arkitektur De första bilderna av Forsåker visas nu upp. Bilderna avslöjar att Mölndalsån har en central roll i gestaltningen och att både bostäder och arbetsplatser får mycket nära till allmänna kommunikationer och Götalandsbanan.


Festklädd vinnare i Katrineholm

Bygg/Arkitektur 135 bidrag tävlade om den nya utformningen för Stortorget i Katrineholm. Nyréns förslag ”Klädd till fest” vann arkitekttävlingen.