Image
Kvällsbild från sydost av föreslagen gestaltning av ny kontorsbyggnad. Bilder: Peab.
Kvällsbild från sydost av föreslagen gestaltning av ny kontorsbyggnad. Bilder: Peab.

Så här blir nya Råsunda

Bygg I december tillträder Peabs och Fabeges gemensamma bolag Visio Exploatering AB Råsunda fotbollsstadion och kan inleda rivningarna. Detaljplanen för 700 bostäder och 19 000 kvadratmeter kontor är klar. Se bilderna här.
Publicerad den 23 November 2012
Kvällsbild från sydost av föreslagen gestaltning av ny kontorsbyggnad. Bilder: Peab. Kvällsbild från sydost av föreslagen gestaltning av ny kontorsbyggnad. Bilder: Peab.

Demonteringen av Råsunda kommer att påbörjas under januari 2013 och beräknas vara klar till sommaren.

Detaljplanen för det nya området i Solna godkändes våren 2012. De nya bostadshusen blir sex till nio våningar höga och kommer till färg och form att ansluta till den äldre bebyggelsen Råsunda. Ett nytt kontorshus vänds ut mot Frösundaleden och nya gatustråk knyter ihop Solna centrum med gamla Råsunda. Det befintliga höghuset för kontor bevaras och låghuset som ansluter till västra läktaren görs om till kontor, butikslokaler och restauranger. I området planeras också en förskola.

Förvandlingen av Råsunda leds av Visio Exploatering AB, ett bolag som samägs av Peab och Fabege. Visio tillträder fastigheten den 3 december och har utsett Rivners AB till rivningsentreprenör.

Råsunda fotbollsstadion kommer att demonteras i tre etapper och mycket av materialet kommer att återvinnas.

– Eftersom byggnaden är relativt enkelt konstruerad går stora delar att montera isär och frakta bort bit för bit. Vi planerar att börja arbetet i januari och fram till dess jobbar vi bland annat med detaljplaneringen och information till verksamheter och boende i området, säger Ali Ranji, projektchef på Visio Exploatering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige