Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter: Många i marknaden spekulerar

Bolag Företaget beskriver det som händer nu, efterfrågan och de omfattande framtidsplanerna. K-Fastigheters vd Jacob Karlsson säger till Fastighetssverige att från maj har det skett en förändring som har påverkat dem rejält.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter: Förutsättningar för 5 000 lägenheter i förvaltning 2023

Bolag K-Fastigheter matar på och redovisar rekordsiffror inom ett flertal områden. Bolaget har under Q1, vuxit sin fastighets- och projektportfölj till 5 565 lägenheter och ligger därmed över målet om 5 000 lägenheter i förvaltning år 2023.


K-fastigheter tar steget in i Gävle och planerar att bygga lägenheter i Strömsbro.

K-Fastigheter satsar på Gävle och Nyköping

Transaktioner K-Fastigheter förvärvar aktierna i två bolag inom Panghus-koncernen, vilket ger K-Fastigheter möjlighet att bygga 183 lägenheter i Gävle och Nyköping.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter ser positivt på förslaget om fri hyressättning

Bolag Företaget har fler idèer för att få fart på bostadsbyggandet och berättar för Fastighetssverige hur corona har påverkat dem.


Jacob Karlsson och Niclas Bagler.

K-Fastigheter och Boklok i strategiskt samarbete

Bolag K-Fastigheter och Boklok ska samarbeta med målet att gemensamt bygga upp till tusen lägenheter de kommande tre åren.


Så tänker företagen kring frågan om huruvida de beviljar tjänstledigt för vårdarbete eller inte.

Här är listan på bolagen som ersätter löneskillnaden för vårdanställda

Bolag Peab och Skanska är två exempel på börsnoterade bolag inom bygg- och fastighetsbranschen som ger sina anställda med sjukvårdsutbildning möjlighet att ta tjänstledigt för att kunna jobba inom vården. De har dessutom gått ut med att man ersätter eventuella löneskillnader. Hur flera av de andra noterade bolagen hanterar samma frågor får ni svar på här:


K-Fastigheter bygger i Sävenäs.

Start för K-Fastigheters största projekt – bygger ytterligare 192 lägenheter i Göteborg

Bygg/Arkitektur K-Fastigheter har erhållit bygglov avseende 192 lägenheter i Göteborg på fastigheten Sävenäs 131:13. Bolaget inleder detaljprojektering omedelbart och inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet 2022.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter köper för att bygga mer i Kristianstad

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Hammar 9:197 på det populära C4-området i Kristianstad. Bedömningen är att tomten är lämplig för byggnation två Punkthus med cirka 48 lägenheter och uthyrningsbar area om 3 101 kvadratmeter.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter köper mark för 650 bostäder i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter har köpt en utvecklingsfastighet om cirka 66 600 kvadratmeter i området Långeberga i Östra Ramlösa, öster om Helsingborgs centrala delar. På tomten avser bolaget att bygga sina koncepthus för hyresbostäder.


Hufvudstaden för dialog med drabbade hyresgäster.

Hyresgästerna har det svårt: "Tuff situation för många kunder"

Ekonomi/Finansiering Många tusen och åter tusen jobb är i fara. Restaurang- och hotellbranschen har redan varslat och avskedat större delen av de anställda och i flera verksamheter står produktionen stilla. Blir man som företag av med uppdrag kanske man inte kan betala lokalhyran, och blir man som privatperson av med jobbet kanske man inte har möjlighet att betala sin hyresbostad. Hur tänker fastighetsbolagen kring detta och finns det några rutiner?


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter: Fortsatt stabil position

Bolag Som en följd av oron och frågor om hur covid-19 påverkar K-Fast Holding AB uppdaterar bolaget om aktuell finansiell och operativ status. K-Fast Holding AB bedömer att bolagets stabila affärsmodell samt starka balansräkning ger en finansiell styrka som gör att bolaget kan möta de pågående negativa effekter som orsakas av corona-viruset.


K-Fastigheters vice vd Martin Larsson om etableringen i Danmark och framtiden i tuffa coronatider.

K-Fastigheter i coronakrisen: Vi kan härda ut ett bra tag

Bolag K-Fastigheter har tagit ett betydande steg i sin expansion genom en första etablering i grannlandet Danmark. Trots att gränsen dit är stängd för tillfället och coronapandemin fortsätter att breda ut sig så har den snabbväxande bostadsbyggaren stor tro på bolagets motståndskraft och framtida potential. För Fastighetssverige berättar vice vd Martin Larsson varför K-Fastigheter står så stadigt i stormen.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter etablerar verksamhet i Danmark – premiärköper byggrätter

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av en fastighet i Vallensbæk Strand, strax söder om Köpenhamn. Fastigheten har bygglov för en uthyrningsbar area om 7 779 kvadratmeter fördelad på 95 lägenheter samt 92 p-platser i garage. K-Fastigheter avser att byggstarta projektet under första halvåret 2020.


Åsa Fredin.

K-Fastigheter köper mark för att bygga 600 lägenheter i Borås

Transaktioner K-Fastigheter köper mark för 138 miljoner kronor. Bolaget tillträder när detaljplanen har vunnit laga kraft, vilket beräknas ske vid halvårsskiftet.


De har lägst vakanser i branschen

Lista Vilka bolag har i stort sett hela sitt bestånd fullt uthyrt? Och var står mer än tio procent av ytorna tomma? I dag tittar Fastighetssverige närmare fastighetsjättarnas uthyrningsgrad.


Jacob Karlsson.

Efter raketstarten på börsen: Så ska K-Fastigheter lyfta till nya höjder

Bolag Sedan höstens uppmärksammade börsnotering har Jacob Karlsson och K-Fastigheter smitt planer på hur man ska lyfta bolaget ytterligare. Nu berättar man mer om vad som komma skall.


Rekordår för oljefonden – så förändrades ägandet i svenska fastighetsbolag

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt den norska oljefondens innehav i svenska noterade fastighetsbolag under 2019. Läs om hur ägandet förändrats från 2018 och se vilka nya bolag som fonden har ett innehav i från och med 2019.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter: Hög tillväxt, geografisk expansion på gång

Bolag K-Fastigheter redovisar ett helårsresultat om 14,14 kronor per aktie (9,79). Tillväxten i förvaltningsresultatet per aktie är 24,6 procent och i substansvärde hela 54 procent (inkluderat nyemissioner).


Stora Bostadsdagen
Jacob Karlsson.

Jacob Karlsson till Stora Bostadsdagen

Stora Bostadsdagen För tio år sedan satsade han och Erik Selin en miljon kronor var i K-Fastigheter, bolaget som succénoterades på börsen i november och som i dag har ett börsvärde på 5,7 miljarder kronor. Möt den 33-årige superentreprenören Jacob Karlsson på Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 12 februari!


Jacob Karlsson, vd K-Fastigheter

Så ser K-Fastigheters expansionsplaner ut i Västsverige

Bolag Jacob Karlsson om K-Fastigheters expansionsplaner i väst, vilka kommuner som är intressant och om den ort som kan bli K-Fastigheters näst största.