Image
Magnus Persson.

K-Fastigheter köper utvecklingsfastighet i Kristianstad

Transaktioner K-Fastigheter har ingått avtal med Säljfast Holding AB om förvärv av fastigheten Kristianstad Revisorn 8 och 10 i Kristianstads kommun. K-Fastigheter avser att bygga cirka 150 lägenheter i koncernens egenutvecklade låghus. Affären är villkorad av att detaljplan för fastigheten vinner laga kraft.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter till EPRA-index: "Jättemeriterande"

Bolag K-Fastigheter har gjort en snabb resa sedan noteringen i slutet av 2019 – den 21 juni kommer bolagets B-aktie att ingå i EPRA Index. För Fastighetssverige berättar vd:n Jacob Karlsson mer om vad inkluderingen betyder för bolaget och vilka möjligheter som kan öppnas upp.


Alexander Liljenberg, Niclas Bagler, Erik Selin & Jacob Karlsson.

K-Fastigheter och Boklok utvecklar 260 hyresrätter

Bostäder K-Fastigheter köper byggrätter för cirka 260 nya hyresrätter från Boklok, vilka ska bebyggas gemensamt för K-Fastigheters långsiktiga förvaltning. Dagens avtal är ett steg i det pågående samarbetet mellan K-Fastigheter och Boklok och innebär att bolagen kommer att bygga nya lägenheter i Vänersborg, Uppsala och Eskilstuna.


Stefan Paulsson, Leif Astikainen och Max Hultman.

K-Fastigheters Finja Prefab organiserar för tillväxt

Bolag Finja Prefab AB, som sedan årsskiftet har nya ägare i K-Fastigheter, organiserar sig nu för att ta sig an en stark tillväxt med ökad produktionskapacitet och en organisation som kan hantera större volymer.
Finja Prefab AB utser bland annat två vice vd:ar och anställer en ny regionchef.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter köper utvecklingsfastighet i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter har ingått avtal med Belebro om förvärv av fastigheten Helsingborg Viktoria 22 i Helsingborgs kommun. Detaljplan för fastigheten har vunnit laga kraft och K-Fastigheter avser att bygga cirka 75 lägenheter i koncernens egenutvecklade Lamellhus.


Martin Johannesson.

K-Fastigheter rekryterar chef från Akademiska hus

Bolag Martin Johannesson har anställts som ny affärsområdeschef hos K-Fastigheter. Han kommer närmast från Akademiska Hus där han i dag är fastighetschef.


Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab, numera dotterbolag till Jacob Karlssons K-Fastigheter.

"Varit i byggbranschen i 35 år – det här är det bästa jag har sett"

Bolag Dotterbolags-vd:n om sina nya ägare, det nya tempot, utmaningarna – och sitt eget aktieköp på all time high-kurs.


Här är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag K-Fastigheter gör klart med ny chefsrekrytering för att kunna hålla upp sin höga expansionstakt.


Ramsdalen 3:1.

K-Fastigheter i nytt JV – ska utveckla fastighet i Haninge

Bolag K-Fastigheter och två samarbetsparter, Innovation Properties och Borohus, har bildat ett bolag för att gemensamt utveckla fastigheten Ramsdalen 3:1 i Haninge kommun. Det nybildade bolaget kommer att utveckla en detaljplan för byggrätter.


Jacob Karlssons K-Fastigheter blir delägare i PVS Mark & Va.

K-Fastigheter blir delägare i bolag inom mark och anläggning

Bolag K-Fastigheter har tecknat avtal om att bli hälftenägare i markentreprenadbolaget PVS Mark&Va. Genom förvärvet stärks K-Fastigheters verksamhet inom projektutveckling och byggnation.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Så ska K-Fastigheter slå mynt av förvärven

Bolag Jacob Karlsson menar att det kommer att uppstå nya synergier när de nyförvärvade affärsområden samverkar.


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter startar året starkt

Bolag Bolagets hyresintäkter och förvaltningsresultat upp 24 respektive 26 procent. "Äger processen från grus till hus".


Jacob Karlsson.

K-Fastigheter bygger butik åt Byggmax på T4-området i Hässleholm

Uthyrning K-Fastigheter har tecknat hyresavtal med Byggmax avseende en ny butik på T4-området i Hässleholm. Därmed utökas områdets kommersiella utbud med en attraktiv byggkedja.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

K-Fastigheter köper del i Mjöbäcks Entreprenad

Transaktioner K-Fastigheter har ingått avtal om att förvärva 25 procent av aktierna i Mjöbäcks Entreprenad AB. Mjöbäcks är mest känt för Mjöbäcksvillan och bygger egna bostadsprojekt i främst västra Sverige.


Jacob Karlssons K-Fastigheter köper av Ylva Sarby Westmans Kungsleden.

K-Fastigheter köper av Kungsleden i Barkarbystaden

Transaktioner K-Fastigheter köper byggrätter i Barkarbystaden av Kungsleden. K-Fastigheter planerar att bygga upp till cirka 400 hyresrätter på fastigheten.


K-Fastigheter, med Jacob Karlsson som vd och Anders Antonsson som IR-ansvarig har drabbats av en tvist – som egentligen har med K-Fastigheter att göra – i samband med ett förvärv i Gävle.

Frågetecken kring K-Fastigheters Gävleköp – ägde säljaren marken?

Juridik K-Fastigheter gick nyligen ut med ett förvärv i Gävle där man planerar att bygga 700 lägenheter, med tillträde i höst.
Nu visar det sig att det pågår en tvist om vem som egentligen äger marken. Nord Fondkommission hävdar att man har köpt den – för en krona.
K-Fastigheter kommenterar här situationen.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Jacob Karlsson om dubbla påskpresenterna: "En optimal affär"

Bolag K-Fastigheter inledde påsken genom att slå till med dubbla förvärv i Borås och Gävle förra veckan. För Fastighetssverige berättar vd:n Jacob Karlsson om en "optimal affär", projektportföljens styrka och den stora skillnaden på marknaden nu jämfört med Q1 2020.


Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Dubbla förvärv för K-Fastigheter

Transaktioner K-Fastigheter avslutade kvartalet med att köpa en byggrätt för 700 lägenheter i Gävle och en utvecklingsfastighet med kassaflöde i Borås.


K-Fastigheter tar nytt viktigt steg för att ytterligare öka effektiviteten i sina transaktioner. OBS: Bilden är ett montage.

Så vässar K-Fastigheter teamet: "Ökar effektiviteten"

Bolag Expansiva K-Fastigheter gör en nyckelrekrytering för att ytterligare öka effektiviteten i sina transaktioner.


Jacob Karlsson.

Karlsson om Persson: "Vi har funnit varandra"

Bolag Efter Jan Perssons hyllning av K-Fastigheter ger nu Jacob Karlsson sin syn på samarbetet med Kilenkrysset. "Hade klarat oss utan det här men…"