Image

Willhem bygger hyresrätter i Jönköping

Bostäder Willhem har beviljats bygglov för att uppföra ett bostadshus med 66 hyreslägenheter på Dalvik i Jönköping. Bostäderna ska byggas på mark som ingår i befintligt bestånd.
Publicerad den 16 December 2015
Ett nytt bostadshus med 66 hyreslägenheter ska uppföras. Bild: Willhem
Ett nytt bostadshus med 66 hyreslägenheter ska uppföras.

Willhem äger och förvaltar sedan tidigare fastigheter på Dalvik i Jönköping. Nu kompletteras beståndet med ett nyproducerat flerbostadshus med 66 hyresrätter i storlekarna ett till tre rum och kök med bostadsytor från 31 till 79 kvadratmeter. Planerad byggstart är januari 2016, med beräknad inflyttning våren 2017.

På taket kommer det att installeras miljövänliga solcellspaneler och huset får även modern IT-teknik med bland annat fiberuppkoppling, digitala postboxar och elektronisk informationstavla i trapphuset.

– Det känns roligt att vi kan tillföra fler hyresrätter i Jönköping och dessutom i ett attraktivt område där vi redan är etablerade. Det här är vårt första projekt inom affärsområde nyproduktion och målet är att skapa bostäder som är både funktionella och hållbara, säger Willhems vd Mikael Granath.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige