Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Axel Ohlsson

Wihlborgs bygger ny anläggning åt Nederman i Helsingborg

Bygg/Arkitektur På fastigheten Rausgård 21 i södra Helsingborg kommer Wihlborgs att uppföra en ny tillverknings- och logistikanläggning på 25 000 kvadratmeter åt miljöteknikföretaget Nederman. Hyresavtalet gäller 20 år och anläggningen väntas tas i bruk i mars 2024.
Publicerad den 25 April 2022

Nederman är en världsledande leverantör och utvecklare av produkter och lösningar inom miljöteknik, främst luftfiltrering. Bolaget har 2 200 anställda i 25 länder med huvudkontor i Helsingborg.

Förutom lager, produktion och kontor kommer Nederman i den nya anläggningen att etablera ett innovationscenter med fokus på produktutveckling och innovation för förbättrad industriell luftfiltrering, ett nytt testcenter, samt ett showroom för att demonstrera bolagets produkter och lösningar.

Projektet innebär att två av tre byggnader på fastigheten rivs. Den totala investeringen för Wihlborgs uppgår till cirka 420 miljoner.

– Jag är stolt över att ta nästa steg i vår framgångsrika utveckling och att det sker i Helsingborg, där vi också grundades. Jag ser fram emot att fortsätta att bygga vår världsledande position tillsammans med våra medarbetare. Med den nya anläggningen får vi de bästa förutsättningarna att utveckla och synliggöra vår verksamhet, säger Sven Kristensson, vd för Nederman.

– Nederman har en lång historia i Helsingborg och det är glädjande att bolaget ser stadens styrkor och väljer att fortsätt att investera och utvecklas här. Jag ser fram emot att se hur fastigheten och därmed hela närområdet får ett lyft till gagn för Nederman, men också för Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Vi är mycket glada över att få bygga en ny anläggning till Nederman och all den spännande verksamhet som ska bedrivas här. När vi nu river uttjänt bebyggelse och moderniserar en lågexploaterad fastighet får hela området dessutom en skjuts i positiv riktning, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige