Image

Vellingebostäder bygger hyreslägenheter i Ingelstad

Bostäder Totalt ska det byggas 80 hyreslägenheter strax öster om den nya tågstationen. Första etappen påbörjas nästa år, och inflyttning är planerad till 2017.
Publicerad den 6 November 2015
Inflyttning planeras till år 2017. Bild: Stadstudio
Inflyttning planeras till år 2017.

Vellingebostäder vann en markanvisningstävling i västra Ingelstad i början av sommaren och projekteringen pågår nu för fullt.

– Området har ett stationsnära, attraktivt läge. I dag har vi 13 mindre lägenheter mitt i byn och omsättningen är obefintlig. Det känns därför riktigt bra att kunna erbjuda tvåor, treor och fyror med villakänsla och rimlig hyra för hushåll från en till fem personer. Detta skapar en trivsam mix av hyresgäster, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder.

I första etappen byggs 20 marklägenheter med egen trädgård och lika många etagelägenheter med hög takhöjd i en del av bostaden.

Till området har arkitekterna på Stadstudio hämtat inspiration i de gamla skånska gårdarna med en gemensam gårdsplan med både privata och gemensamma mötesplatser, entréer, förråd och integrerade parkeringsplatser. Det stationsnära läget, samt att det planeras för bilpool, reducerar dessutom behovet av bil i området.

Västra Ingelstad som i dag har cirka 700 invånare kommer, i kommunens översiktsplan som ligger till år 2050, att växa med 2800 personer.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige