Image

Bostadsområde i Vellinge renoveras för 200 miljoner

Bostäder Drygt 200 miljoner kronor investeras i Vellingebostäders största bostadsområde på Tran- och Vipgränden i Vellinge.
Publicerad den 12 November 2015
Tran- och Vipgränden ska renoveras. Bild: Vellingebostäder
Tran- och Vipgränden ska renoveras.

Etappen omfattar byte av samtliga fönster och dörrar, rivning och tilläggsisolering av fasader, betonglagning och målning av betongytor, inglasning av balkong för de hyresgäster som så önskar, armaturbyten. Alla entrédörrar kommer även ersättas med säkerhetsdörrar.

– Områdets typiska och populära karaktär kommer att behållas, men moderniseras och uppdateras. Det nya fasadmaterialet påminner om det tidigare, men har en modernare touch. Färgsättningen blir annorlunda mot idag. Loftgångarna får en neutral ton, medan balkongerna får ett ljusare och mer ombonat intryck. Husen kommer att se nya ut och det blir ett lyft för hela området, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder.

Husen är byggda under 1970-talet och är en del i det så kallade miljonprogrammet, där en miljon lägenheter skulle byggas i Sverige under perioden 1960-1974. Under årens lopp har Vellingebostäder gjort flera insatser i området och under de senaste åren har bland annat termostater monterats och tak tilläggsisolerats - som ett led i Vellingebostäders energisparprojekt

– Området är trivsamt och jag kan förstå att det är populärt, men husen är i behov av upprustning trots våra tidigare insatser. Jag är glad att vi nu kan erbjuda hyresgästerna detta. Vi kan också erbjuda de boende tillgång till det nya supersnabba bredbandet tack vare fiberuppkopplingen, som nyligen blivit klar, säger Anders Larsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige