Image
Vellingebostäders och Peabs bostadsprojekt i Vellinge har nu påbörjats.
Vellingebostäders och Peabs bostadsprojekt i Vellinge har nu påbörjats. Bild: Peab

Första spadtaget i Vellinge

Bostäder Det första spadtaget för 27 hyresrätter i Vellinge har nu tagits. Bakom projektet står Vellingebostäder och Peab.
Publicerad den 28 Juni 2016
Vellingebostäders vd Anders Larsson, Christer Tedestål, styrelseordförande Vellingebostäder samt Håkan Olsson, regionchef på Peab tog första spadtaget på loftgångshuset som ska byggas på Norrevångsgatan i Vellinge. Bild: Vellingebostäder
Vellingebostäders vd Anders Larsson, Christer Tedestål, styrelseordförande Vellingebostäder samt Håkan Olsson, regionchef på Peab tog första spadtaget på loftgångshuset som ska byggas på Norrevångsgatan i Vellinge.

Totalt rymmer fastigheten 27 hyresrätter och beräknas stå klar för inflyttning hösten 2017.

Christer Tedestål, styrelseordförande för Vellingebostäder:

- Målet har, från det datum då vi beslutade oss för att bebygga tomten med hyresrätter, varit att skapa en yteffektivt och väldesignad fastighet med rimliga hyror. Detta har inneburit att vi vänt och vridit på saker och ting för att utnyttja tomtens hela potential. Det har vi lyckats med och nu är det dags att sätta spaden i jorden och börja bygga.

Loftgångshus är i grunden yteffektiva och bland annat genom att placera entrén med trapphus i vinkeln används kvadratmetrarna på ett optimalt vis. Den öppna planlösningen, genomtänkta förvaringsmöjligheter, vardagsrummets glaspartier och dörr med låg fönsterbröstning samt takhöjden förstärker lägenheternas luftiga och rymliga intryck.

Ett annat mål har varit att bevara den småskaliga miljön i området och välja material som knyter an till grannfastigheten. Huset får smakfulla, levande fasader i sandfärgat tegel med överdrag i vitt och grått. Balkongernas rostbruna ton matchar loftgångarnas och entréns fasadskivor i varmt gult. Den L-formade huskroppens placering mot Norrevångsgatan och cykelvägen möjliggör en trevlig och skyddad innergård.

På innergården kommer cykelförråd att finnas samt förrådsutrymmen att hyra om lägenhetens förråd inte räcker till. Gårdshusens sedumtak förstärker gårdens grönska. Parkeringsplatsen placeras i norr och är åtskild av en gång- och cykelväg.

- Vi bygger ett behagligt och tryggt boende. Eftersom läget är centralt har vi valt att placera sovrummen i ett lugnare läge, in mot gården. Alla lägenheter har fönster som vetter i minst två väderstreck och balkong eller uteplats i söder- eller sydvästläge, Materialvalen är naturliga, med träparkett i alla rum, klinker i hall, helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Köket är välplanerat med vita luckor och det är förberett för diskmaskin, säger Anders Larsson vd för Vellingebostäder.

De tre största lägenheterna, fyra ROK, är på 80-83 kvadratmeter, 15 stycken tre ROK är på 67-70 kvadratmeter och slutligen finns det nio 2 ROK på 48 kvadratmeter. Totalentreprenör är Peab.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige