Image

Vasakronan säljer i Solna

Transaktioner Vasakronan säljer en fastighet i Solna för 130 miljoner kronor. Köpare är Wåhlin Fastigheter AB.
Publicerad den 22 December 2010

Fastigheten Bellona 5 på Södra Långgatan 19-23 och Vasavägen 4 omfattar både bostäder och kommersiella lokaler, totalt cirka 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Fastigheten består av två byggnader utformade som ett punkthus om 14 våningar, inrymmandes huvudsakligen bostäder, samt en lägre kontorsbyggnad.

Vasakronan sålde merparten av sitt bostadsinnehav genom Dombron-försäljningen till Fjärde AP-Fonden för 5,4 miljarder kronor.

- Vi har kvar cirka 1 600 lägenheter kvar, som ligger insprängda i kontorshus. Vi har en uttalad ambition att fokusera på renodlade kommersiella fastigheter. Med försäljningen av Bellona 5 tar vi ytterligare ett steg i den riktningen, säger Lars Johnsson, chef för fastighetsinvesteringar på Vasakronan.

Har ni ambitionen att sälja fler fastigheter med bostäder?
- Nej, det kan bli någon till. Den här fastigheten och ett par till är sådana som hade kunnat paketeras med i Dombron, men som av olika anledningar inte kom med. Dem kan det bli tal om att sälja, till bostadsrättsföreningar kanske. Annars är vi på köpsidan nu.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige