Image

Vasakronan säljer bostadsbyggrätter i Sundbyberg

Transaktioner Vasakronan säljer mark för bostadsexploatering i Västra Brotorp, Sundbyberg, till Ikano Bostad och Besqab.
Publicerad den 10 December 2014

Ikano Bostad planerar för 300 nya bostäder. Marken är detaljplanerad och de nya lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara 2017.

Sundbyberg är en snabbt växande kommun. Ikano Bostad har byggt 129 lägenheter här och fram till år 2017 färdigställer företaget ytterligare 332 bostäder.

Västra Brotorp gränsar mot Järvastaden, Ursviks motionsområde och Igelbäckens naturreservat.

– Här får vi möjlighet att erbjuda våra kvadratsmarta lägenheter i ett omtyckt område med närhet till natur och kommunikationer. Ett bra och funktionellt boende förenklar vardagen för våra kunder, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Besqab köper intilliggande mark med detaljplan för 45 rad- och parhus.

Besqab tillträder under våren 2015 och planerar för säljstart under samma period.

- Vi är mycket nöjda med förvärvet. Det är ett attraktivt läge för småhus – lugnt och avskiljt vid fina grönområden men ändå nära kommunikationer, skolor och Stockholms centrala delar, säger Johan Westring, chef för affärsutveckling och exploatering på Besqab.

- Det är roligt att vara tillbaka i Sundbybergs kommun där vi tidigare haft flera lyckade bostadsprojekt. Kommunen har haft en fantastisk utveckling och det är attraktivt att leva och bo här, säger Besqabs vd Anette Frumerie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige