Image
United Spaces öppnar upp coworking i Oceanhamnen i Helsingborg.
United Spaces öppnar upp coworking i Oceanhamnen i Helsingborg. Bild: United Spaces

United Spaces öppnar upp coworking i Oceanhamnen i Helsingborg

Bolag Coworkingbolaget United Spaces förstärker sin position i Skåne och satsar nu i den alltmer expansiva Öresundsregionen. Öppnandet i Helsingborg, ett stenkast från Helsingborg C blir företagets andra coworking-kontor i regionen.
Publicerad den 6 April 2022

Satsningen i Helsingborg blir företagets första anläggning utanför landets storstäder, och öppnar upp i den nya stadsdelen, Oceanhamnen, byggd på öar som rymmer allt från parker och strandpromenader till kontor, bostäder, butiker och restauranger. Allt byggt med ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet.

United Spaces Helsingborg ligger i nybyggda Castellumägda huset GreenHaus, även det med ett tydligt hållbarhetsfokus. Utöver att huset är certifierat med både WELL och Miljöbyggnad Guld för optimal komfort, bäddar området för ett hållbart liv.

Det kommer att erbjudas coworking i olika slags skräddarsydda medlemslösningar – från dagspass, lounge och mötesrum till avskilda privata kontor. För att ha en lokal anknytning så är det IKEA som har stått för inredningskonceptet.

Med verksamhet sedan 1999 är United Spaces både pionjären och nestorn i den svenska coworkingbranschen. 2019 köptes bolaget av Castellum för att möta den växande efterfrågan på större flexibilitet, tjänster och service kopplade till kontorslivet.
– Återgången till kontorslivet efter pandemin har gjort coworking till ett glödhett alternativ för verksamheter som söker större flexibilitet och mer kreativa mötesplatser. Många bolag ser över sina befintliga lokaler och coworking har gått från en kul trend till en viktig punkt på företagsledningens dagordning. Även stora bolag börjar se fördelarna med coworking, konstaterar Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Fakta om United Spaces Helsingborg:
Totalt 1 200 kvadratmeter working space fördelad på en stor lounge (350 kvadrat), 26 stycken private offices och 8 mötesrum för 2-30 personer.
Tre olika medlemsnivåer: day pass, lounge, och private office för upp till 30 personer.
Reception, kaffe/te, events, printer, wifi, posthantering och medlemsaktiviteter ingår i alla medlemskap.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige