Image

Svenska Bostadsfonden säljer i Västervik

Transaktioner Svenska Bostadsfonden har sålt fastigheterna Jättegrytan 2, Fabrikanten 10, Fabrikanten 11, Fabrikanten 21, Tuppen 9, Svanen 7, Hovslagaren 19, Masten 3 och Krämaren 7 i Västervik.
Publicerad den 28 Maj 2014
Lars Swahn. Bild: Svenska Bostadsfonden
Lars Swahn.

Fastigheterna består av 124 lägenheter och den totala ytan är 9 289 kvadratmeter.

Köpare är Kuststaden genom dotterbolag och affären, som är genomförd i bolagsform, berör de säljande fonderna Svenska Bostadsfonden och Svenska Bostadsfonden.

Legal rådgivare till säljaren var Bergman & Eek Advokat och säljrådgivare var DTZ Norrköping.

- Genom denna avyttring jobbar vi vidare med vår exit strategi och vi överlämnar fina fastigheter till Kuststaden AB, som vi tror kommer vara en uppskattad fastighetsägare i marknaden i Västervik. Deras närvaro i regionen och strategiska expansion är imponerande och vi önskar dem all lycka framöver, säger Lars Swahn, vd på Svenska Bostadsfonden.

- Vi är mycket nöjda med att förvärva fina bostadsfastigheter i centrala Västervik som är väl underhålla av Svenska Bostadsfonden. Vi ökar vår närvaro i regionen och vi har ett tydligt mål att koncentrera vårt fastighetsbestånd till sydöstra Sverige. Vi finns sedan tidigare i Oskarshamn och Visby, säger Patrick Johansson, vd på Kuststaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige