Image

Storinvestering i Nynäshamn

BYGG Fastighetsbolaget NGL Construction köper fastigheterna i Nynäshamn där Ericsson tidigare legat. Investeringen uppgår till närmare 800 miljoner kronor. Planen är att omvandla de gamla fastigheterna till en modern teknikby, köpcentrum och bostäder.
Publicerad den 23 Januari 2008

Investeringarna, som är värda mellan 600 och 800 miljoner kronor, kommer att ge 300 till 500 nya jobb när allt är klart.

- Detta är en av de större investeringarna i Stockholmsregionen. Och för en kommun som
Nynäshamn så är detta förstås väldigt mycket pengar, säger Ilija Batljan (s), kommunalråd i Nynäshamn.

NGL har främst kommersiella fastigheter från Lund i söder till Fagersta i norr. Fastighetsbolaget jobbar redan nu med olika företag som kan vara aktuella för området som består av 55000 kvadratmeter byggnad. De första företagen i teknikbyn kommer att finnas på plats redan den första mars.

- Vi har aldrig varit med om en sådan respons från företag som är intresserade av att hyra in sig, säger Henrik Nauckhoff, NGL.

NGL kommer att arbeta för att göra området och de gamla industrifastigheterna så attraktiva som möjligt, men kommer även att behålla karaktären på husen från 1900-talets början. De hundratal bostäder som ska byggas blir i nya fastigheter med utsikt mot havet.

- Det blir 300 till 500 arbetstillfällen inom området plus de som får jobb under byggtiden. Detta är ytterligare ett bevis på den framtidstro som finns i Nynäshamn, säger Ilija Batljan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY