Image
Erik Ranje, vd på Stendörren.
Erik Ranje, vd på Stendörren. Bild: Stendörren

Stendörren: Inga anstånd eller rabatter för Q4

Bolag Stendörren ökar förvaltningsresultatet med 68 procent för niomånadersperioden.
Publicerad den 6 November 2020

Januari–september:
• Hyresintäkterna ökade med 8% till 481 miljoner kronor (443) och driftnettot ökade med 18% till 360 miljoner kronor (306).
• Förvaltningsresultatet ökade med 68% till 191 miljoner kronor (113).
• De hyresavtal som omförhandlades under perioden ledde till en ökning av hyresvärdena om 25% i genomsnitt.
• Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 174 miljoner kronor (85) motsvarande 6,17 kronor per aktie (3,02).
• Värdeförändring av förvaltningsfastigheter uppgick för perioden till 32 miljoner kronor (127), huvudsakligen hänförlig till förbättrade kassaflöden.
• Periodens resultat uppgick till 164 miljoner kronor (184) motsvarande 5,81 kronor per aktie (6,52).

• Stendörren noterar fortsatt begränsade effekter av covid-19. För fjärde kvartalshyran har inga nya anstånd eller hyresrabatter i enlighet med det statliga stödet behandlats.
• En extra bolagsstämma hölls den 30 september där det beslutades, i enlighet med styrelsens förslag, att anta ett långsiktigt incitamentsprogram till anställda i form av teckningsoptioner, omfattande högst 57 deltagare. Beslutet innebär en emission av högst 1 125 000 teckningsoptioner. Varje teckningsoption berättigar till teckning av en stamaktie av serie B i bolaget.

Vd Erik Ranje:
– De ökade hyresintäkterna (8% mot januari–september 2019) och det ökade driftnettot (18% mot januari–september 2019) samt ökningen av hyresvärdena om 25% i genomsnitt i samband med omförhandlade hyresavtal under perioden påvisar en fortsatt stark utveckling för Stendörrens kärnverksamhet.
– I övrigt har perioden fortsatt präglats av det globala utbrottet av covid-19, även om förfrågningar från våra kunder kring hyreslättnader har minskat under de senaste månaderna. Covid-19 har fortsatt haft en begränsad påverkan på Stendörrens hyresinbetalningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige