Image
Mattias Lundgren, vd för SSM.
Mattias Lundgren, vd för SSM. Bild: SSM

SSM säljer sin del av Bromma Square

Transaktioner SSM har sålt sin andel i bostadsprojektet Bromma Square med 355 planerade bostadsrätter till JV-partnern Profi Fastigheter.
Publicerad den 23 December 2019

Försäljningen är en konsekvens av utfallet från den utvärdering av projektet som inleddes i Q3 2019. Försäljningen har en marginell påverkan på SSM:s resultat samtidigt som kassaflödet påverkas positivt med 42,9 miljoner kronor under Q1 2020.

Bostadsprojektet är planerat till cirka 355 bostadsrätter med en BOA om 18 850 kvadratmeter. Projektet har varit under utvärdering sedan Q3 2019 och försäljningen är en konsekvens av SSM:s utvärderings slutsats som anger att det är mindre attraktivt att utveckla bostäder än att vidareutveckla nuvarande kommersiella fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige