Image
Skebo bygger studentrum på Campus.
Skebo bygger studentrum på Campus. Bild: Skebo

Skebo bygger tillfälliga studentrum – frigör fullstora lägenheter

Bostäder Skebo bygger 220 nya tillfälliga studentrum. Det säkrar inte bara studentboendegarantin utan bidrar även till att 88 fullstora lägenheter kan frigöras till ett växande Skellefteå.
Publicerad den 20 Maj 2021

– Det är en lösning med många fördelar. Att på bara några få månader kunna frigöra nästan 100 lägenheter känns riktigt bra i det läge som Skellefteå befinner sig i, säger Skebos vd Åsa Andersson.

De 220 tillfälliga studentbostäderna byggs på fastigheterna Prefekten och Forskaren på Campusområdet där det idag är parkeringar. Det rör sig om små rum med egen dusch och toalett samt gemensamhetsytor med kök.

Projektet kommer att få tillfälligt bygglov som gäller upp till fem år och planen är att studentrummen ska stå klara redan den 25 augusti i år. Ambitionen är att i framtiden bygga permanenta studentrum på Campus.

Satsningen innebär att de studentrum som idag finns i Heimstadens bestånd på Anderstorp kan omvandlas till 88 tvåor och treor som frigörs till bostadsmarknaden i Skellefteå.

Initiativet är det senaste i en rad av projekt där Skebo deltagit tillsammans med andra aktörer på bostadsmarknaden.
– Bland andra exempel på senare tid där Skebo hittat lösningar för att bidra till en växande bostadsmarknad finns SBB:s stora satsning på Morö Backe samt nyproduktion och HSB:s satsningar i kvarteret Kapella.

– Skellefteå behöver många olika typer av bostäder och ju fler vi är som bygger desto fler behov kan tillfredsställas. Det gäller att komma ihåg att byggande är en kapitalintensiv verksamhet och att en varje aktör måste fokusera sina satsningar. För vår del handlar det just nu om nyproduktioner både i centrala Skellefteå och i Kåge, säger Åsa Andersson.

Skellefteå är en av ett fåtal orter i Sverige som klarar av att nå den högsta nivån på garanti för studentboende, vilket innebär att nya studenter erbjuds boende redan inom en månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY