Image
Lindbäcks Bygg får sin största enskilda order någonsin när Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard kronor.

Storaffär i kölvattnet av Northvolt – bygger kvarter helt i trä

Bygg/Arkitektur I kölvattnet av Northvolts etablering får Lindbäcks Bygg nu sin största enskilda order någonsin. Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard.


Åsa Andersson.

Skebo säljer centralt beläget kvarter i Skellefteå till HSB

Bolag Skebo säljer en del av kvarteret Kapella som är beläget i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd i centrala Skellefteå. Köparen HSB tar över ägandet senast den 30 december 2021.
– Den del av Kapella som nu säljs har en färdig detaljplan vilket innebär att byggandet av lägenheter i ett attraktivt läge kan komma igång snabbt. HSB har aktivt sökt projekt i Skellefteå och vi är väldigt glada att vi kan ge HSB möjligheten att bidra till bostäder i det växande Skellefteå, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.


Lägenheter på Morö backe.

SBB miljardköper i Skellefteå ...

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utökar sitt engagemang i Skellefteå – förvärvar hyresrätter och samhällsfastigheter för 1,3 miljarder kronor samt bygger 1 500 nya lägenheter.


Skebo och Dahlgrens Invest planerar bytesaffär.

Skebo i bytesaffär – öppnar för fler centrala bostäder

Transaktioner Skebo och Dahlgrens Invest har för avsikt att genomföra en bytesaffär av fastigheter i centrala Skellefteå. Enligt förslaget förvärvar Skebo del av kvarteret Kapella, medan Dahlgrens förvärvar fastigheten Ringduvan 8 inklusive Blomstergårdarna.
– Det här kommer att skapa förutsättningar för fler bostäder i Skellefteå, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.


Skebo köper för 900 miljoner i centrala Skellefteå.

Skebo köper för 900 miljoner

Transaktioner Skebo förvärvar tre kvarter med totalt 500 lägenheter. Det gäller fastigheter i kvarteren Frigg, Balder samt Lejongapet på Getberget i centrala Skellefteå. Köpesumman är cirka 900 miljoner kronor.


Den nya styrelsen för Byggrätt Norr: Wilhelm Risberg, Lindbäcks, Tom Rasmussen, Heimstaden, Åsa Andersson, Skebo, Per Gustafsson,  Skebo, och Lars Lundgren, Riksbyggen.

Nytt bolag ska skapa 1 000 lägenheter i Skellefteå

Bolag Efter Skebos initiativ bildas det nya fastighetsbolaget Byggrätt Norr, av Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks. Bolagets första mål är att skapa 1 000 nya bostäder i Skellefteå som ska finnas färdigställda 2024.
– Tillsammans blir vi kraftfulla i att kunna driva stora byggprojekt, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Skebo tar Skellefteå till toppen för studentboende

Bostäder Skellefteå befinner sig i toppklass bland Sveriges städer när det gäller studenters boendemöjligheter. Det visar en rapport från Sveriges förenade studentkårer, SFS, som publiceras idag.
– Den unika bostadsgaranti som Skebo erbjuder är viktig för Skellefteås attraktionskraft för studenter, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.


Strippshowrestaurang sägs upp – men blir kvar

Juridik Hyresavtalet sades upp på grund av strippshower i källaren. Men restaurangägaren får en ny chans.
– Ägaren har i ett möte med oss bett om ursäkt och tagit avstånd från den tidigare verksamheten som inte omfattade restaurangdelen, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Strippshow på restaurang – Skebo säger upp avtal

Juridik Kommunala Skebo kommer att säga upp hyresavtalet i en lokal på Nygatan i centrala Skellefteå där det finns en indisk restaurang.
Detta efter att det visat sig att det har bedrivits strippshower i lokalens källare.
– Det är en verksamhet som inte är förenlig med vad vi på Skebo står för, säger Skebos vd Åsa Andersson.


Skebo satsar på integration

Bostäder Skebos styrelse har beslutat att avsätta nio procent av de lediga lägenheterna till nyanlända med permanent uppehållstillstånd.


118 nya lägenheter till Skellefteå

Bostäder Skebo bygger 118 lägenheter i den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå.


Tusen nya lägenheter – om Northvolt kommer till Skellefteå

Bygg/Arkitektur Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks, planerar att bygga 1 000 nya lägenheter – om Northvolt väljer att etablera sig i Skellefteå. Northvolt väljer mellan Västerås och Skellefteå och det slutgiltiga valet ska göras inom kort.


Skebo bygger vidare i Burträsk

Bostäder Skebo fortsätter sin satsning i Burträsk med nya bostäder.
– Det är positivt att vi märker ett behov och kan möta den efterfrågan som finns, säger Staffan Hansson, projektledare på Skebo.


Ny vd på Skebo klar

Karriär Åsa Andersson efterträder Jerker Eriksson som vd på Skebo i Skellefteå.


Riksbyggen och Skelleftebostäder i stor strukturaffär

Transaktioner Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter av Skelleftebostäder som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ingår Riksbyggen och Skelleftebostäder också ett samarbete för att bygga 200 nya, centralt belägna, bostäder i Skellefteå.


Nordhalla köper mer i Skellefteå

Transaktioner Nordhalla gör en andra affär med kommunala Skebo i Skellefteå.


Skebo fortsätter satsningen i Burträsk

Bostäder Skebo utvidgar sin satsning i Burträsk.  I oktober 2016 står tolv lägenheter inflyttningsklara.


Skellefteå med och utvecklar det smarta hemmet

Bolag Skebo och Skellefteå Kraft är med och utvecklar en gemensam och världsunik lösning för det ”smarta hemmet”. Som första bostadsbolag i Sverige erbjuder Skebo nu 20 hyresgäster att testa tekniken som ska skapa större trygghet, bättre funktionalitet och en mer hållbar energianvändning.


Skebo gör bostäder av äldreboende

Bostäder Kommunala Skebo i Skellefteå bygger om två våningsplan i Klockarhöjdens äldreboende och skapar 16 nyrenoverade lägenheter.


HSB köper i Skellefteå

Transaktioner HSB Norr köper 27 hyreslägenheter i Skellefteå av kommunala Skebo, Skelleftebostäder AB.