Image

Sjaelsö säljer till Alecta för 427 miljoner

TRANSAKTIONER Sjaelsö säljer tre handelsfastigheter till Alecta pensionsförsäkring. Det rör sig om projekt i Helsingborg, Åkersberga och Borås på drygt 30 000 kvadratmeter. Det totala försäljningsvärdet är 427 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2010

Projektet i Helsingborg som är ett joint venture med Norcap, är färdigställt med en 9 100 kvadratmeter stor butik för Coop Forum samt en tankstation. Alecta tillträder 1 april 2010.

Projektet i Åkersberga är på 13 000 kvadratmeter där etapp 1 som är på 10 000 kvadratmeter är uthyrt till bland andra Coop. Handelsplatsen kommer att färdigställas och öppnas hösten 2011.

I Borås utvecklar Sjaelsö en handelsplats om 20 000 kvadratmeter. I etapp 1 har hyresavtal ingåtts med City Gross om en 10 000 kvadratmeter stor butik med en öppning våren 2011.

Åkersberga och Borås är sålda genom en forward funding och är villkorade av detaljplan och bygglov.

Persen Skei har varit rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige