Image
Ola Serneke.
Ola Serneke. Bild: Serneke

Serneke tecknar stort avtal med Magnolia Bostad

Bolag Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Magnolia Bostad för byggnation av lägenheter i området Stora Råbylund i Lund. Kontraktet är värt cirka 840 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2019
Kristian Jansson. Bild: Serneke Bygg
Kristian Jansson. Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad.
Fredrik Lidjan.

Lägenheterna, 783 till antalet, ska byggas med start hösten 2020 på ett knappt 30 000 kvadratmeter stort område i Stora Råbylund i östra delen av Lund. Flerfamiljshusen fördelar sig på totalt 12 huskroppar och byggs i fyra till sex våningar. Inom området byggs även tre stycken underjordiska parkeringsgarage, markparkeringar och parker.
– Serneke och Magnolia har genomfört och genomför många fina och lyckade projekt runt om i Sverige. Detta projekt är ett resultat och en fortsättning på det fina samarbetet. Vi ser mycket fram emot att få vara med och utveckla Stora Råbylund, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke.
– En viktig del i vår verksamhet är att värna om både långsiktiga relationer och socialt hållbar utveckling. Vårt samarbete med Serneke har sedan många år varit framgångsrikt och vi har i Serneke hittat en stabil partner som säkerställer en god kvalitet på husen. Vi är mycket glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Samtliga bostäder i projektet beräknas stå klara för inflyttning under 2026.

Ordervärdet om cirka 840 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är många som vill köpa men få som vill sälja"

Bolag Regio har genom ett uthyrningsarbete tillsammans med Mälarstaden tecknat hyresavtal om 3 250 kvadratmeter i centrala Eskilstuna. Eric Bergström, Regios vd och Partner vid Brunswick Real Estate, beskriver det aktuella marknadsläget för Fastighetssverige. Det här händer hos dem: "Vi jobbar intensivt".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY