Image

Serneke först att få bygglov i Oceanhamnen

Bygg/Arkitektur Serneke första bolag av sju att få bygglov i Oceanhamnen i Helsingborg.
Publicerad den 5 September 2017
Serneke först att få bygglov i Oceanhamnen. Bild: Serneke
Serneke först att få bygglov i Oceanhamnen.

Efter en markanvisningstävling hösten 2014 utsågs sju byggbolag att bygga de nya bostadskvarteren i Oceanhamnen i Helsingborg. Serneke är först ut att få bygglov för 49 lägenheter.

– Det är väldigt kul att äntligen få komma igång med detta speciella projekt i Helsingborgs bästa läge. Vi har haft vårt första projektmöte och planerar att starta försäljningen av de 49 lägenheterna i oktober. Intresset är stort och planerad byggstart är satt till december i år, säger Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling Syd.

Sernekes bostadskvarter är skapat tillsammans med Helsingborgsbaserade Jais Arkitekter och Arkitektlaget.

I första etappen ska Oceanhamnen utvecklas till en stadsdel byggd på öar och med en kanal genom piren skapas den första ön. Det ska bli sammanlagt 340 bostäder med butiksytor i bottenplan, 32 000 kvadratmeter kontorslokaler och 3 500 kvadratmeter handel och service i bottenplan. En arkitektonisk gång- och cykelbro ska förbinda stadsdelen med Knutpunkten. I området ska det också finnas en kajpromenad, ett torg och en park.

Oceanhamnen ingår som en del i Helsingborgs stadsförnyelseprojekt H+. Fram till 2035 ska det gamla hamn- och industriområdet på cirka en miljon kvadratmeter utvecklas till en blandad stad

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige