Image
Fasanen 1.
Fasanen 1. Bild: Serneke Bygg

Serneke bygger 275 lägenheter i Arlöv

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Magnolia Produktion om uppförande av 275 lägenheter i Arlöv. Kontraktet är värt omkring 266 miljoner kronor.
Publicerad den 15 September 2017

Totalentreprenaden omfattar byggnation av fem flerbostadshus i Arlöv, strax norr om Malmö, med totalt 275 hyresrätter och en lokal för kommersiell uthyrning. Husen, som går under namnet Fasanen Burlöv, byggs i sex till sju våningar och i projektet ingår också anläggning av 188 markparkeringsplatser.

– Vi är glada för ytterligare ett stort bostadsprojekt i region Syd där Serneke nu sedan en tid är väletablerat och på stark frammarsch. Magnolia är en kund vi hittat riktigt bra samarbetsformer med på riksplanet och det är med stor glädje vi nu startar ytterligare ett projekt ihop, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke Bygg.

 – En hörnsten i vår verksamhet är att värna om både långsiktiga relationer och socialt hållbar utveckling. I Serneke har vi hittat en stabil partner och vi ser nu fram emot att fortsätta utveckla vårt redan goda samarbete, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Projektering startar omgående och planerad byggstart för projektet är direkt efter årsskiftet 2017/2018. Kontraktet villkoras av att bygglov blir beviljat och att Magnolias försäljningsprocess går enligt plan.

Bostäderna är planerade att stå klara före sommaren 2020.

Orderingången på omkring 266 miljoner inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige