Image
Serneke bygger för HSB i Karlstad.
Serneke bygger för HSB i Karlstad. Bild: HSB

Serneke bygger lägenheter för HSB i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Produktion i Värmland om att bygga 46 lägenheter i den nya stadsdelen Jakobsberg nära Karlstad centrum. Ordern är värd cirka 83 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Januari 2020

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 46 bostadsrättslägenheter i två punkthus med sju våningar. Lägenheterna får två till fyra rum och kök, samtliga med balkong, uteplats eller terrass. Kommunens plan för den nya stadsdelen Jakobsberg, som totalt ska innehålla cirka 4 000 bostäder, service, handel, skola, förskola, torg och rekreationsområden, är att det ska bli en grön stadsdel för en hållbar framtid. De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver. I det här fallet innebär det bland annat att husen får solpaneler på taket och låg energiförbrukning.

– Det blir spännande att få vara med och utveckla en hållbar stadsdel i Karlstad och vi hoppas på ett gott och långt samarbete med HSB Produktion i Värmland, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

– Vi är jätteglada över att landa detta samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt sex som byggs på Jakoberg och fortsätter försäljningen i nuvarande takt så kommer vi under våren att starta arbetet med etapp 2, säger Mikael Cederborg, byggprojektledare på HSB.

Byggstart är planerad till mars 2020 och planerad inflyttning till fjärde kvartalet 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige