Image

Serneke bygger bostäder i Kungälv

Bostäder Serneke har tecknat avtal med Riksbyggen för byggnation av 46 lägenheter i Kungälv. Seniorbostäderna för Bonum Brf Blåregnet ska byggas i den nya stadsdelen Kongahälla där Serneke har ett flertal projekt sedan tidigare.
Publicerad den 5 November 2018

– Vi är glada att få inleda ännu ett projekt med Riksbyggen. Det känns så klart också bra att Serneke fortsätter få förtroende att vara en stor del i framväxten av stadsdelen Kongahälla, säger Christopher Hjelm, biträdande arbetschef på Serneke Bygg.

– Det känns väldigt bra att vi snart kan starta byggandet av nya seniorbostäder i Kungälv i Riksbyggens populära Bonum-koncept. Behovet av bostäder för äldre är stort och med Bonum kan Riksbyggen erbjuda bekväma bostäder med fokus på gemenskap och hushållsnära tjänster, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Entreprenaden omfattar byggnation av 46 bostadsrättslägenheter på två till fyra rum i sex plan ovanpå källare med garage. Byggstart sker under november 2018 och projektet beräknas slutföras sommaren 2020.

Ordersumman på cirka 150 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2018.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige