Image
David Mindus, vd för Sagax.
David Mindus, vd för Sagax. Bild: Sagax

Sagax fortsätter förvärva i utlandet

Transaktioner Sagax har genom fyra separata transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter i Paris, en fastighet i Nederländerna samt en fastighet i Finland. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 160 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juli 2019

Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 22 500 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager och lätt industri. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 1,8 år och det årliga hyresvärdet uppgår till 16,5 miljoner kronor. Uthyrningsgraden uppgår till 85 %.

Vid fastighetsförvärv i Frankrike har berörd kommun rätt att förköpa den fastighet som säljs. Detta gäller ovan beskrivna förvärv. Sådant tillstånd beräknas erhållas inom två månader. Tillträde beräknas ske under det tredje kvartalet 2019.

Sagax har även avyttrat en industrifastighet i Paris för motsvarande 46 miljoner kronor. Fastigheten som avyttras är vakant och omfattar 3 200 kvadratmeter uthyrningsbar area. Frånträde har skett under det andra kvartalet 2019.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige