Image

Fastighetsjätte i oväntad bostadssatsning i Stockholm

Bolag Fastighetssverige berättar mer om tungviktaren som gör sig redo att utveckla bostadsrätter.


David Mindus.

Sagax etablerar ramverk för grön finansiering

Bolag Sagax har upprättat ett ramverk för grön finansiering som skapar förutsättningar att emittera gröna obligationer under bolagets EMTN-program.


David Mindus.

David Mindus: "Målet är att tjäna så mycket pengar som möjligt"

Bolag För Fastighetssverige berättar David Mindus, vd på Sagax, mer om det transaktionsintensiva JV:t Söderport, som man äger tillsammans med Nyfosa.


David Mindus, Sagax vd.

Sagax fortsätter investera i Nederländerna

Transaktioner Sagax har genom två separata transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter i Nederländerna. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 158 miljoner kronor.


David Mindus.

Därför satsar Sagax på ny marknad

Bolag Sagax satsar på en ny marknad och kliver in genom dubbla investeringar. Vd:n David Mindus berättar för Fastighetssverige om motivet, varför entrén på marknaden dröjt och vilka två städer man satsar på.


Plaça de Catalunya i Barcelona.

Sagax premiärköper i Madrid och Barcelona

Transaktioner Sagax köper för 200 miljoner i Madrid och Barcelona.


Söderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, miljardsäljer till Torslanda Property Investment.

Söderport säljer för 2,3 miljarder

Transaktioner Söderport Holding AB, som ägs till lika delar av Nyfosa och Sagax, har via dotterbolag avtalat om att överlåta sex fastigheter i Torslanda till det noterade enfastighetsbolaget Torslanda Property Investment AB. Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,3 miljarder kronor vilket motsvarar externt bedömt marknadsvärde.


David Mindus, vd för Sagax.

Sagax fortsätter förvärva i utlandet

Transaktioner Sagax har genom fyra separata transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter i Paris, en fastighet i Nederländerna samt en fastighet i Finland. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 160 miljoner kronor.


Sagax köper i Frankrike och Finland

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av två fastigheter i Frankrike och en fastighet i Finland. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 176 miljoner kronor.


Sagax investerar brett

Transaktioner Förärvar åtta fastigheter i fyra separata transaktioner.


Sagax får investment grade av Moody's

Ekonomi/Finansiering Sagax har fått en investment grade rating från Moody´s Investors Service om Baa3 med stable outlook.


Sagax tar in 656 miljoner på D-aktier

Bolag Sagax har beslutat om nyemission av stamaktier av serie D med företrädesrätt för bolagets aktieägare om högst 656 miljoner kronor.


Sagax köper i Frankrike

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av två lagerfastigheter i Frankrike belägna i Paris- respektive i Lilleområdet. Fastigheterna omfattar sammanlagt 57 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 183 000 kvadratmeter friköpt mark.


”Svårt att ha mycket bättre förutsättningar”

Transaktioner Efter att ha avslutat 2017 med ett finskt logistikförvärv summerar David Mindus, vd på Sagax, året. Och berättar vad bolaget har i kikaren framöver.

Sagax köper för 295 miljoner i Finland

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av fem fastigheter i Finland. Den sammanlagda anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 295 miljoner kronor.


Sagax justerar finansiella mål och finanspolicy

Bolag Sagax har legat klart över sina finansiella mål de senaste åren och väljer nu att justera. Bolaget siktar bland annat på en belåningsgrad på 50 procent, tidigare var målet 65 procent.


Sagax: 65 procents accept på pref-erbjudandet

Bolag 65,1 procent av Sagax preferensaktier görs om till D-aktier enligt Sagax erbjudande. Sagax förlänger nu acceptperioden och understryker att man inte kommer att kontantinlösa de kvarvarande preferensaktierna.


Gunnar Wrede intervjuar Fredrik Svensson.

Fredrik Svensson om Klövern, Västerås och obs-klasser

Bolag Fredrik Svensson, storägare och styrelseledamot i Klövern och Balder, berättar i en öppenhjärtig intervju om försäljningen i Klövern, onoterade satsningar, vilket börsbolag han köpte aktier i senast – och stjäl ett intressant David Mindus-citat.


"Bra om man tillhör samma kollektiv"

Ekonomi/Finansiering Sagax vd David Mindus om styrelsens aktieinnehav, varför motsatsen är otänkbar – och utfallet av det nya aktieslaget som han förde in på börsen i november. "Lätt att bli kritiserad".


LISTA: Topparnas bolagsengagemang

Event En har engagerat sig i handbolls-EM, en annan satsar på naturenergi. Fastighetssverige har kartlagt fastighetshöjdarnas insyn i olika företag – och branscher.


”Vi ville hitta en skärningspunkt”

Ekonomi/Finansiering Sagax var branschens föregångare med preferensaktier. På nytt har bolaget gått i bräschen när man nyligen emitterade D-aktier. Vd:n David Mindus berättar om hur det gick till när han visade sin framåtanda på börsen igen.