Image
Sagax vd David Mindus.

"Jag tror inte det blir mycket transaktioner i år"

Bolag Sagax levererar ett starkt första kvartal där man bland annat justerar upp helårs-prognosen för förvaltningsresultatet. Efter en transaktionsstark inledning på året räknar dock vd:n David Mindus med att det blir mindre av den varan framöver – i hela branschen.


David Mindus.

Sagax köper för 439 miljoner

Transaktioner Sagax har genom sex separata transaktioner förvärvat 17 fastigheter i Nederländerna och 14 fastigheter i Barcelona. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 439 miljoner kronor.


Sagax vd David Mindus.

Mindus om Sagax "sällsynta" miljardköp i Spanien

Transaktioner Sagax vd David Mindus berättar exklusivt för Fastighetssverige om spelet bakom det senaste miljardförvärvet i Spanien och hur bolaget lyckades köpa en såpass stor och dyr portfölj.


Sagax vd David Mindus.

Därför utnyttjar Sagax sin "ovanliga möjlighet"

Bolag Söderport, som ägs till lika delar av Nyfosa och Sagax, planerar att dela ut en del av sina aktier i Torslanda Property Investment. För Fastighetssverige berättar Sagax vd David Mindus om varför man hoppade på en "ovanlig möjlighet" och hur han ser på TPI:s framtid som bolag.


Sagax vd David Mindus.

Sagax miljardköper i Spanien

Transaktioner Ingår villkorat avtal om förvärv av 37 fastigheter för 1,56 miljarder kronor.


David Mindus och Sagax är på ständig jakt efter nya möjligheter.

David Mindus: "Vi tittar hela tiden på nya marknader"

Bolag Sagax fortsätter investera utanför Sveriges gränser: senast genom att investera närmare en halv miljard i franska Groupe BMG. Bolagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige om den senaste investeringen, satsningarna i utlandet och hur han ser på 2020 för Sagax del.


Sagax vd David Mindus.

Sagax investerar halv miljard i franskt bolag

Bolag Sagax har investerat i franska Groupe BMG, ett familjeägt fastighetsbolag i andra generationen som investerar i lager, lätt industri och kontor i franska regionstäder. BMG äger och förvaltar 261 fastigheter med en uthyrningsbar area om 1 040 000 kvadratmeter.


Fastighetsjätte i oväntad bostadssatsning i Stockholm

Bolag Fastighetssverige berättar mer om tungviktaren som gör sig redo att utveckla bostadsrätter.


David Mindus.

Sagax etablerar ramverk för grön finansiering

Bolag Sagax har upprättat ett ramverk för grön finansiering som skapar förutsättningar att emittera gröna obligationer under bolagets EMTN-program.


David Mindus.

David Mindus: "Målet är att tjäna så mycket pengar som möjligt"

Bolag För Fastighetssverige berättar David Mindus, vd på Sagax, mer om det transaktionsintensiva JV:t Söderport, som man äger tillsammans med Nyfosa.


David Mindus, Sagax vd.

Sagax fortsätter investera i Nederländerna

Transaktioner Sagax har genom två separata transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter i Nederländerna. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 158 miljoner kronor.


David Mindus.

Därför satsar Sagax på ny marknad

Bolag Sagax satsar på en ny marknad och kliver in genom dubbla investeringar. Vd:n David Mindus berättar för Fastighetssverige om motivet, varför entrén på marknaden dröjt och vilka två städer man satsar på.


Plaça de Catalunya i Barcelona.

Sagax premiärköper i Madrid och Barcelona

Transaktioner Sagax köper för 200 miljoner i Madrid och Barcelona.


Söderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, miljardsäljer till Torslanda Property Investment.

Söderport säljer för 2,3 miljarder

Transaktioner Söderport Holding AB, som ägs till lika delar av Nyfosa och Sagax, har via dotterbolag avtalat om att överlåta sex fastigheter i Torslanda till det noterade enfastighetsbolaget Torslanda Property Investment AB. Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2,3 miljarder kronor vilket motsvarar externt bedömt marknadsvärde.


David Mindus, vd för Sagax.

Sagax fortsätter förvärva i utlandet

Transaktioner Sagax har genom fyra separata transaktioner avtalat om förvärv av två fastigheter i Paris, en fastighet i Nederländerna samt en fastighet i Finland. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 160 miljoner kronor.


Sagax köper i Frankrike och Finland

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av två fastigheter i Frankrike och en fastighet i Finland. Den sammanlagda investeringen uppgår till motsvarande 176 miljoner kronor.


Sagax investerar brett

Transaktioner Förärvar åtta fastigheter i fyra separata transaktioner.


Sagax får investment grade av Moody's

Ekonomi/Finansiering Sagax har fått en investment grade rating från Moody´s Investors Service om Baa3 med stable outlook.


Sagax tar in 656 miljoner på D-aktier

Bolag Sagax har beslutat om nyemission av stamaktier av serie D med företrädesrätt för bolagets aktieägare om högst 656 miljoner kronor.


Sagax köper i Frankrike

Transaktioner Sagax har avtalat om förvärv av två lagerfastigheter i Frankrike belägna i Paris- respektive i Lilleområdet. Fastigheterna omfattar sammanlagt 57 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och 183 000 kvadratmeter friköpt mark.