Image

Rikshem bygger i trä

Ekonomi/Finansiering Rikshem planerar att under de kommande två åren emittera en miljard kronor i gröna obligationer för att bygga fler än 1 000 lägenheter i trä.
Publicerad den 13 Oktober 2015
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Rikshem utvidgar därför sitt ramverk för gröna obligationer. Förutsättningen för att projekten ska kunna inkluderas är förutom byggnation i trä att lägenheternas energianvändning är minst 25 procent under Boverkets gällande regler.

– Det finns många fördelar med att bygga i trä. Det minskar koldioxidutsläppen och är skonsamt för miljön. Dessutom finns det gott om skog i Sverige, säger Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.

Sedan tidigare inkluderar ramverket fastigheter som genomgått eller genomgår Rot-projekt som genererar en minskad energianvändning på minst 40 procent. Gränsvärdet för Rot-projekt sänks i det uppdaterade ramverket till 35 procent. Sänkningen görs för att möjliggöra energibesparande renoveringar även i fastigheter som i dagsläget ligger något bättre i energianvändning men som fortfarande är värda att förbättra.

I dagsläget har Rikshem 1,25 miljarder kronor i gröna obligationer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige