Image

Pulsenkoncernen växer – köper sju fastigheter i Borås

Transaktioner Pulsenkoncernens fastighetsbolag utökar sitt bestånd med ytterligare sju fastigheter i Borås och breddar portföljen till att även inkludera bostäder.
Publicerad den 1 December 2017

I måndags blev det klart att Pulsen Fastighets AB med dotterbolag köper sju fastigheter i Borås från tidigare ägaren Stadsporten med dotterbolag. Pulsen har efter affären ett fastighetsbestånd på cirka 100 000 kvadratmeter.

Fastigheterna ligger centralt i Borås, och innehåller både bostäder och kommersiella verksamheter. Förvärvet innebär att Pulsenkoncernen utökar sitt fastighetsbestånd med 15 259 kvadratmeter till cirka 45 000 kvadratmeter i Borås och totalt 100 000 kvadratmeter i Sverige som helhet.

– Vi är med och utvecklar staden som företag, som arbetsgivare och som fastighetsägare. Därför är det extra roligt att kunna öka vår närvaro i Borås genom den här affären. Det är också spännande att vi nu får in bostäder som en ny förvaltningsgren i bolaget. Det ger oss en bra mix mot våra kommersiella hyresgäster och ger oss en intressantare portfölj, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastighets AB.

– Stadsporten genomför denna försäljning, och ytterligare ett antal, som ett led i att bolaget ändrar inriktning för att arbeta mer med utvecklingsprojekt. Vi är väldigt glada att Pulsen blir köpare av vår centrumportfölj. Vi har ett stort intresse för Borås centrum och känner att Pulsen har engagemanget att fortsätta detta jobb. Det känns också bra att våra hyresgäster får en trygg hyresvärd med lokal förankring som kommer att utveckla portföljen in i framtiden, säger Bo Edvinson, vd på Stadsporten.

Christer Södeliden på Pulsen Fastighet utesluter inte att det kan bli aktuellt med fler förvärv framöver.

– Vi har en positiv syn på marknaden och tittar därför på möjligheter att förtäta och bygga ut vårt befintliga bestånd både i Borås och i Stockholm. Vi har i dag en organisation som är väl rustad för att ta sig an fastigheterna och jag ser fram emot att få hälsa alla nya hyresgäster varmt välkomna till Pulsen Fastighet, avslutar Christer Södeliden.

Rådgivare vid försäljningen har varit Newsec tillsammans med Glimstedts Advokatbyrå som juridiskt ombud för köparen och Wistrand Advokatbyrå som juridisk rådgivare för säljaren Stadsporten.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige