Image

Prologis Park nu fullt uthyrt

UTHYRNING Prologis har tecknat avtal med logistikföretaget Fraktkompaniet. Logistik AB. Avtalet omfattar en lageryta på 1 862 kvadratmeter i den tredje logistikanläggningen i Prologis Park i Göteborg och innebär att Fraktkompaniet Logistik AB mer än tredubblar sin nuvarande lageryta i Göteborg.
Publicerad den 12 Mars 2009
Annons
Image

– Det har varit svårt att hitta ett lager som uppfyller våra krav. Men i Prologis Park fann vi det antal portar och den höga takhöjd som vi kräver för att kunna driva en effektiv logistikverksamhet med korta ledtider. Att flytta till Prologis anläggning i Torslanda är ett led i vår tillväxtstrategi och på sikt räknar vi med att kunna anställa fler personer, säger Niklas Fridsén, vd på Fraktkompaniet Logistik AB.

Lagerytan kommer främst att användas för lagerhållning av reservdelar och förbrukningsmaterial till kunder i shippingbranschen. Innan den planerade inflyttningen i juni 2009 ska anläggningen också anpassas till logistikföretagets övriga kunder inom exempelvis tele- och möbelindustrin.

– Lagret ligger i ett expansivt område och har ett strategiskt läge med närhet till Göteborgs Hamn. För oss innebär det stora fördelar eftersom majoriteten av vår verksamhet riktar sig till rederier, säger Niklas Fridsén.

ProLogis Park Göteborg består av tre moderna byggnader med den senaste tekniken inom lagerhantering. Den sammanlagda lagerytan är 53 000 kvadratmeter och möjlighet till ytterligare ombyggnad finns. Förutom Fraktkompaniet Logistik AB hyr DHL Exel Supply Chain, Lear Corporation, Kuehne + Nagel och Vink AB utrymme i ProLogis Park Göteborg.

– Genom avtalet med Fraktkompaniet Logistik AB är samtliga de tre byggnaderna nu fullt uthyrda. Det visar att Göteborg är en viktig region för logistikverksamhet i Europa och att det trots ett tufft ekonomiskt klimat fortfarande finns ett stort behov av moderna logistikanläggningar, säger Allan Lavén, regiondirektör för ProLogis Norden.Fakta/ Fraktkompaniet Logistik AB
Fraktkompaniet Logistik AB är ett ledande svenskt logistikföretag som erbjuder ett brett utbud av tjänster inom transport, lagerhållning och distribution. Flera av företagets cirka 400 kunder finns inom rederibranschen. Varje dag avgår företagets transporter från Göteborg till samtliga orter i Sverige. Dagliga transporter går även från Göteborg till Norge, Danmark och Finland.


Fakta/ Prologis
Prologis är ett ledande globalt företag som utvecklar och hyr ut logistikanläggningar till mer än 4 000 kunder i Nordamerika, Europa och Asien. Anläggningarna har en sammanlagd yta på mer än 44 miljoner kvadratmeter. Prologis kunder är verksamma inom tillverkningsindustrin, återförsäljarledet, transportsektorn, tredjepartslogistik och andra områden där det finns storskaliga distributionsbehov. Företaget är noterat på New York-börsen.
Sedan starten i Sverige 2002 har Prologis etablerat och hyrt ut logistikanläggningar med en sammanlagd yta på 168 000 kvadratmeter. Ytterligare 118 000 kvadratmeter är under utveckling. På den nordiska marknaden samverkar Prologis med Logistic Contractor, ett specialiserat företag som bygger moderna, miljömässigt hållbara logistikanläggningar på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Klassiska butiken får nytt hem efter explosionen

Uthyrning Efter bombdådet – tar över gamla banklokalen i samma hus.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY