Image

Prologis hyr ut till Schenker

UTHYRNING Prologis har tecknat avtal med DB Schenker om att ytterligare drygt 8 000 kvadratmeter logistikyta i Västra Arlandastad. Med det nya avtalet kommer Schenker att hyra sammanlagt 33 000 kvadratmeter av Prologis i Arlandastad.
Publicerad den 29 September 2010

Logistic Contractor har fått uppdraget att bygga och arbetet beräknas starta den 1 oktober 2010. Utbyggnaden ska vara klar i slutet av mars 2011.

Prologis upplever att det finns ett uppdämt behov av stora moderna logistikanläggningar i bra lägen, bland företag som är verksamma på den svenska marknaden.

- Den typen av anläggningar ger skalfördelar och bidrar till ökad kostnadseffektivitet i logistikkedjan. I våras skrev vi avtal med Expert för en anläggning på 60 000 kvadratmeter i Vaggeryds kommun söder om Jönköping. Och nu utökar vi även samarbetet med DB Schenker, vilket är mycket positivt, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige