Image
Projekt Kasernen i Regementsstaden i Borås.
Projekt Kasernen i Regementsstaden i Borås. Bild: Carbonwhite

Peab bygger hyreslägenheter i Borås

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i området Regementsstaden i Borås. Beställare är det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås och kontraktssumman uppgår till 194 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Januari 2020

Projektet Kasernen omfattar nyproduktion av 144 hyreslägenheter uppdelat på fyra byggnader. Husen byggs i sju våningar med underliggande garage.
– Regementsstaden är ett unikt område i Borås då det är det enda oexploaterade området med så pass nära in till stadskärnan och kommunikationer. Vi bygger, och har redan byggt, bostadsrätter och det ska bli väldigt kul att även bygga hyresrätter åt det kommunala bostadsbolaget här i Borås nya stadsdel, säger Stefan Lindvert, Peabs arbetschef i Borås.
– Husen har en tydlig miljöprofilering med bland annat solceller på taket för elproduktion som våra hyresgäster får ta del av, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder i Borås.

Uppdraget är en totalentreprenad. Byggstart sker under sommaren 2020 och inflyttning är beräknad till hösten 2022.
– En av Peabs styrkor i ett projekt som detta är vår mångåriga erfarenhet av kostnadseffektiv bostadsproduktion med stor repetitionseffekt. Kasernen är ett mycket bra exempel på detta, säger Stefan Lindvert.

Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY