Image
Oscar Engelbert.
Oscar Engelbert.

Oscar Properties och SBB startar projekt i Karlskrona

Bostäder Oscar Properties har offentliggjort att Samterna AB, som ägs till hälften av Oscar Properties och till hälften av SBB, har erhållit bygglov för projekt Skogsglänta i Gullberna Park i Karlskrona. Bolaget kommer därmed att påbörja produktionen av 80 lägenheter.
Publicerad den 20 Januari 2021

– Det är glädjande att idag kunna offentliggöra projektstarten för produktionen av 80 bostäder i Karlskrona, och därmed ta ytterligare steg på Oscar Properties resa mot att bli ett mer renodlat förvaltnings- och utvecklingsbolag. Vår ambition har alltid varit att bygga de finaste och bästa bostäderna i Sverige, och det ser jag nu mycket fram emot att få göra genom detta spännande projekt i Karlskrona, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Det samägda bolaget Samterna AB kommer inom ramen för Projekt Skogsgläntan att bygga 80 bostäder i området Gullberga Park i Karlskrona. Lägenheterna kommer att uppföras i två etapper, omfattande fem hus totalt.

Hus ett till tre uppförs i första etappen, med säljstart under det första kvartalet 2021, produktionsstart under det fjärde kvartalet 2021, och inflytt under det fjärde kvartalet 2022.
Hus fyra och fem uppförs i den andra etappen med start under det fjärde kvartalet 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige