Image

Oscar: Amorteringskrav påverkar inte

Bolag Oscar Properties vd Oscar Engelbert tror inte att eventuella förändringar när det gäller amorteringskrav kommer att påverka bolaget.
Publicerad den 27 Oktober 2014
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Oscar Properties redovisar en nettoomsättning på 117 miljoner kronor (69,8) för årets tredje kvartal.

Rörelseresultatet uppgick till 27,4 miljoner kronor (31,9).

Antalet sålda bostäder uppgick till 44 (42).

Antalet produktionsstarter under kvartalet var 170 (–).

Det mesta pekar på att eventuella förändringar i amorteringskrav inte nämnvärt påverkar Oscar Properties målgrupp. Våra kunder äger i de allra flesta fall redan en bostad som möjliggör en belåningsgrad under de belåningstak som diskuterats, skriver vd Oscar Engelbert i vd-ordet.

- Den stora efterfrågan på Oscar Properties boenden har lett till en kraftig ökning av såväl intäkter som vinst under årets nio första månader, jämfört med motsvarande period föregående år. Intäkts- och resultatförändringar mellan enskilda kvartal säger mindre om verksamhetens utveckling än de ackumulerade siffrorna, eftersom de är avhängiga vilken sida om kvartalsskiftena försäljnings- och byggstarter infaller.

- Våra framgångar har gjort oss till en attraktiv affärspartner och vi erbjuds allt oftare nya fastighetsförvärv som vi utvärderar löpande.

- Efter periodens utgång har vi utsett Jan Egenäs till tillförordnad CFO, sedan vår nuvarande CFO Anders von Schéele har beslutat lämna Oscar Properties efter nära fem år på företaget. Jan Egenäs tillträder vid årsskiftet och de två kommer att arbeta parallellt under fjärde kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige