Image

Offentliga Hus köper två fastigheter i Västra Götaland

Transaktioner Ett av Fastators innehav, Offentliga Hus i Norden, har köpt och tillträtt två samhällsfastigheter i Västra Götaland från ett privat fastighetsbolag.
Publicerad den 3 December 2015

Fastigheternas totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 6 300 kvadratmeter, varav den ena fastigheten utgör cirka 5 700 kvadratmeter av den totala ytan och till största delen förhyrs av kommunen. Köpen sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 70 miljoner kronor.

– Västra Götaland är en region som vi har valt att satsa i och läget på dessa fastigheter passar oss. Vi äger sedan tidigare fastigheter i regionen vilket medför att vi har förvaltning på plats, säger Fredrik Klerfelt, vd för Offentliga Hus i Norden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY