Image
Christian Olofsson.
Christian Olofsson. Bild: Idun Fastigheter

Nytt bolag gör sitt andra förvärv

Transaktioner Häromdagen gjorde Idun Fastigheter sin första affär – nu gör de sin andra: En byggrätt för flerfamiljshus i Fullerö Hage, Uppsala.
Publicerad den 17 December 2020

Idun avser att uppföra cirka 120 hyresrättslägenheter. Detaljplanearbete pågår och byggstart planeras till 2022. Projektvärdet uppgår till drygt 250 miljoner kronor. Förvärvet är Iduns första hyresrättsprojekt.

– Glädjande att vi på kort tid lyckats göra ytterligare ett förvärv och i en så attraktiv stad som Uppsala. Storstadsnära områden uppvisar hög efterfrågan. Det är möjligheterna till friluftsliv och rekreation utanför dörren i kombination med goda kommunikationer som gör detta till så mycket mer än bara boende, säger Idun Fastigheters grundare och vd Christian Olofsson.

Idun förvärvar byggrätten av Urbanica som drivit utvecklingen av Fullerö Hage sedan mer än 15 år till vad området blivit idag – en attraktiv boendemiljö med en mångfald av boendeformer från enfamiljshus till flerfamiljshus. Fullerö Hage är beläget sju kilometer norr om Uppsala centrum i en naturskön del av Storvreta. Fullerö Hage kommer att fortsätta växa med ytterligare bostäder och näringsverksamheter.

MM Property Development har varit rådgivare vid förvärvet jämte AG Advokat med ansvarig delägare Johan Lindberg.

Idun Fastigheter är ett fastighetsbolag inriktat på utveckling av bostäder och social infrastruktur. Bolaget grundades 2020 med Christian Olofsson som huvudägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY