Image

Nya hyresgäster i Johanneberg Science Park

Uthyrning Tyréns och Bengt Dahlgren har nu tecknat sig för platser i de nya kontorslokalerna på Chalmersområdet. Båda företagen är ägare i Johanneberg Science Park.
Publicerad den 27 November 2015
Johanneberg Science Park. Bild: Chalmersfastigheter
Johanneberg Science Park.

Båda företagen flyttar in på ”samverkansplanet” hos Johanneberg Science Park, som är en yta där flertalet företag sitter för att samverka över gränser. Samverkansplanet kommer att kunna vara värd för ett 100-tal platser i olika format på det över 1 000 kvadratmeter stora våningsplanet.

Tyréns medarbetare skapar lösningar inom stadsbyggnad och infrastruktur för en hållbar samhällsutveckling.

– Vi har flera pågående samverkansprojekt med Chalmers och Johanneberg Science Park och för att öka fokus är det en fördel att fysiskt finnas på plats. Det ger förutsättningar att utveckla bättre idéer tillsammans med andra företag; Johanneberg Science Park, akademin och staden, säger Birgitta Olofsson, vice vd för Tyréns.

Bengt Dahlgren är teknikkonsult som är verksamma inom hela bygg- och förvaltningsprocessen.

– På Johanneberg Science Park kan vi samarbeta med olika aktörer: staden, forskare och olika företag inom näringslivet. Ibland behöver man befinna sig på ett neutralt plan, där man har samhällsutvecklingens bästa för ögonen. Vår närvaro på samverkansplanet skapar förutsättningar för att i pågående och kommande projekt driva denna utveckling framåt, säger Henrik Jönsson, kontorsansvarig för Bengt Dahlgren AB.

– Tyréns och Bengt Dahlgrens etablering förstärker basen med hyresgästerna av framtidsorienterade företag och organisationer som vill ligga i framkant inom kunskap, utveckling och innovation. Vi söker aktörer som vi tycker borde finnas och som skulle ha nytta av den här miljön och i den processen skapar vi olika samverkansprojekt, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park.

Johanneberg Science Park ägs av grundarna Göteborgs Stad och Chalmers tekniska högskola tillsammans med huvudägare: AB Volvo, Göteborg Energi, HSB, Riksbyggen, Tyréns AB, Skanska och delägare: Bengt Dahlgren AB, Peab AB, Wallenstam, White arkitekter.

– Chalmersfastigheter har skapat de nya fastigheterna och samverkansmiljöerna för Johanneberg Science Park, med mål att skapa attraktiva mötes- och mingelplatser för Chalmers, näringsliv och samhällsorganisationer, säger Sven-Erik Adolfsson, vd för Chalmersfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige