Image
Jimmy Bengtsson
Jimmy Bengtsson Bild: Veidekke

Ny Sverigechef på Veidekke

Karriär Jimmy Bengtsson, i dag vd för Arcona, blir vid årsskiftet ny Sverigechef för Veidekke. Han efterträder Per-Ingemar Persson som går över till en rådgivande roll.
Publicerad den 26 Oktober 2015

Jimmy Bengtsson leder i dag entreprenörbolaget Arcona AB i Stockholm som blev uppköpt av Veidekke 2013.

– Jag är väldigt glad för att vi i bästa Veidekke-tradition har hittat en intern kandidat till en av våra ledande funktioner. Jimmy har mycket lång och solid erfarenhet från entreprenörbranschen i Sverige, de sista åren som en del av Veidekke till vilket han har bidragit starkt till tillväxten i Stockholmsområdet. Han är en varm och engagerad person och är väl förankrad med Veidekkes värderingar, involverande arbetssätt och i vårt fokus på HMS-arbetet, säger koncernchef Arne Giske.
Jimmy Bengtsson är utbildad civilingenjör från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, och arbetade i 16 år för Skanska. Han har jobbat som vd för Arcona sedan 2007.

– Jag är både stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Veidekkes verksamhet i Sverige. Vi har redan en mycket god position i branschen, och jag glädjer mig till att bygga Veidekke ändå starkare i ett involverande samarbete med kolleger, samarbetspartners och kunder här i Sverige, säger Bengtsson.

Per-Ingemar Persson trappar i januari ned efter tio år som koncerndirektör och ledare av Veidekkes svenska verksamhet.

– Under Per-Ingemars ledning har omsättningen växt från en till åtta miljarder svenska kronor, och vi har nått solida positioner inom bygg, anläggning och bostadsutveckling. Per-Ingemar har varit en betydelsefull ledare och han har varit helt central i uppbyggandet av ett starkt Veidekke i Sverige, säger Arne Giske.

– Jag är stolt över att ha fått vara en del av Veidekke dessa åren och över vad vi har åstadkommit, och jag är säker på att Jimmy Bengtsson är den bästa till att leda färden vidare i Sverige, säger Per-Ingemar Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige