Image

Nordikas första förvärv klart

Transaktioner Nordika har nu gjort sitt första förvärv. Bolaget köper fastigheten Aura 1 i Kista av Diligentia. Fastigheten är 13 500 kvadratmeter och har stora vakanser.
Publicerad den 6 Maj 2011
Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika. Bild: Nordika.
Gabriel Cronstedt. Bild: Nordika. Nordika köper fastigheten Aura 1, den v-formade byggnaden strax ovanför mitten av bilden. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Nordika köper fastigheten Aura 1, den v-formade byggnaden strax ovanför mitten av bilden. Bild: Nordika.

- Aura 1 är ett högintressant förvärv för Nordika och passar väl in i vår förvärvsprofil genom de utmaningar och möjligheter vi ser i fastigheten och Kista som område. Fastigheten har idag en vakansgrad om cirka 50 procent som vi kommer arbeta hårt med att fylla för att långsiktig skapa en välfungerande förvaltningsenhet, säger vd Gabriel Cronstedt.

Nordika kommer själva att arbeta med uthyrningen, medan man nu håller på att ta in offerter rörande den tekniska förvaltningen.

Merparten av fastigheten utgörs av kontor. Det finns även en outnyttjad byggrätt, i nuläget på 18 000 kvadratmeter, som Nordika avser att utnyttja.

Parterna avslöjar ingen köpeskilling men Fastighetssverige uppskattar den till cirka 100-120 miljoner kronor.

Tenzing var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige