Image
Katarina Wåhlin blir stadsutvecklingsdirektör i Nacka.
Katarina Wåhlin blir stadsutvecklingsdirektör i Nacka. Bild: Nacka kommun

NCC:s Sverigechef blir stadsutvecklingsdirektör i Nacka

Karriär Katarina Wåhlin Alm lämnar NCC och blir stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun. Hennes uppdrag blir att driva Nackas stadsutveckling för en stark och balanserad tillväxt i takt med Nackabor, miljö och ekonomi.
Publicerad den 30 Augusti 2019

Nacka kommun ska växa med många nya bostäder, arbetsplatser, välfärdsfastigheter och ny infrastruktur fram till 2030/2040.

– Jag är oerhört glad att Katarina vill ta sig an uppdraget som stadsutvecklingsdirektör i Nacka. Hon har precis den kompetens och erfarenhet vi har sökt. Fokus i uppdraget kommande år är en stadsutveckling i takt med medborgare, miljö och ekonomi och en fortsatt positiv utveckling av Nackas egen mark, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka kommun.

Katarina Wåhlin Alm har bred erfarenhet av fastighetsutveckling från den privata sektorn. Hon arbetat i nästan sex år som Sverigechef för NCC Property Development med fokus på kommersiell fastighetsutveckling. Hon är civilingenjör från Chalmers med en gedigen fastighetsbakrund och projekterfarenhet från olika ledande roller, bland annat på Vasakronan, Folksam och AP Fastigheter.

– Jag ser verkligen fram emot detta uppdrag och möjligheten att bidra till att göra skillnad i en ambitiös kommun som Nacka. Stadsutveckling är utmanande, angeläget och utvecklande för alla inblandade ur många perspektiv och som Nackabo känns det såklart extra inspirerande att ta mig an detta uppdrag, säger Katarina Wåhlin Alm.

Katarina Wåhlin Alm tillträder tjänsten som stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun senast vid årsskiftet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige