Image
Hangar 5 i Bromma.
Hangar 5 i Bromma. Bild: NCC

NCC byggstartar Hangar 5 i Bromma

Bygg/Arkitektur NCC byggstartar en ny stadsdel i Stockholm med kontor, hotell och handel. Hangar 5, i Bromma är ett helt nytt kontorsläge i Stockholm och ett steg för att lösa den akuta bristen på kontor.
Publicerad den 14 Februari 2019

– Som en stor aktör i Norden, Sverige och Stockholm vill vi medverka till att utveckla staden och bidra med bra lösningar som främjar Stockholm stads tillväxt. Med Hangar 5 ser vi till att Stockholm växer västerut med hotell, nya kontor och affärer nära innerstaden för att möta den brist på arbetsplatser som råder, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC.

Behovet av nya kontor i stadsnära lägen i Stockholm är stort. Stockholms Handelskammare pekar i sin nya konjunkturrapport ut den akuta kontorsbristen som en stor risk för Stockholm stads tillväxt.
– Kontorsbristen ses som det mest allvarliga problemet för tillväxten inom IT-branschen visar den konjunkturrapport som vi släppte idag, säger Andreas Hatzigeorgiou vd för Stockholms Handelskammare. Det byggs 70 procent mer kontorsyta i Köpenhamn än vad som planeras i Stockholms län de kommande åren visar en tidigare rapport.

Platsen för Hangar 5 ligger strategiskt vilket skapar goda förutsättningar för att utveckla nya arbetsplatser där läget vid flygplatsen ger en direkt närhet till andra delar i Sverige och Europa. Närområdet är också ett utpekat stadsutvecklingsområde som successivt utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler.

Området får 30 000 kvadratmeter ny kontorsyta i omedelbar närhet till en ny station längs tvärbanans sträckning och med gångavstånd till Bromma Flygplats och handelsområdet Bromma Blocks. Vidare byggs Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter, ett Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige