Image
Tomas Carlsson, vd för NCC.

Minusresultat från NCC

Bolag NCC, vars Q1 resultatmässigt är säsongsmässigt svagt, redovisar ett rörelseresultat om -69 miljoner kronor (-352), ett mindre minusresultat än analytikerna hade förväntat sig.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC:s åtgärder börjar ge effekt: "Stolt men inte nöjd"

Bolag NCC redovisade ett klart förbättrat rörelseresultat och fortsatt stabil orderingång under det tredje kvartalet. Trots detta backade aktien med sex procent på Stockholmsbörsen under måndagen.
– Jag tycker att rapporten generellt följer mina förväntningar, säger vd:n Thomas Carlsson till Fastighetssverige.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC: "Förbättrat resultat utifrån en stabil bas"

Bolag Orderingången för NCC är stabil och orderstocken fortsatt på en hög nivå. Kvartalets rörelseresultat om 568 miljoner kronor är 24 procent högre än motsvarande period föregående år, justerat för de omvärderingar om cirka 1 565 miljoner kronor som då påverkade rörelseresultatet negativt.


NCC byggstartar Våghuset och Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg.

NCC byggstartar miljardsatsning på kontor i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC satsar i ett första skede 1,4 miljarder kronor och tillför 2 500 nya kontorsplatser i centrala Göteborg. Idag byggstartar NCC Brick Studios och Våghuset i den nya stadsdelen Masthuggskajen.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

Minskat resultat för NCC

Bolag NCC visar upp minskat resultat när man fortsätter med sitt förändringsarbete.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

Negativt men väntat från NCC

Bolag NCC:s redovisar ett Q1-resultat i stort sett i linje med analytikernas förväntningar – dock lägre än väntat när det gäller orderingången.


Hangar 5 i Bromma.

NCC byggstartar Hangar 5 i Bromma

Bygg/Arkitektur NCC byggstartar en ny stadsdel i Stockholm med kontor, hotell och handel. Hangar 5, i Bromma är ett helt nytt kontorsläge i Stockholm och ett steg för att lösa den akuta bristen på kontor.


Tomas Carlsson.

NCC halverar utdelningen – aktien faller

Bolag Redan på tisdagskvällen släppte NCC sin Q4-rapport. Bolaget halverar utdelningen och redovisar sämre resultat än förväntat. Aktien faller på onsdagen.


Maria Grimberg.

Hon blir ny kommunikationsdirektör för NCC

Karriär Maria Grimberg blir ny kommunikationsdirektör för NCC. Hon har under hösten varit tillförordnad kommunikationschef för NCC och tillika partner och managing director på JKL, en kommunikationskonsult, där hon arbetat i över 20 år.


NCC delar upp affärsområdet NCC Building

Bolag NCC delar upp bolagets största affärsområde NCC Building i Building Sweden med Henrik Landelius som affärsområdeschef och Building Nordics med affärsområdeschef Klaus Kaae. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för respektive del att uppnå lönsam tillväxt.


NCC: "Vi kan tänka oss att anställa från Peab"

Bygg/Arkitektur 500-600 personer behöver rekryteras de närmaste fem åren för att NCC ska klara den höga orderstocken på 10 miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar NCC:s koncernchef hur man ska lösa det stora rekryteringsbehovet som har uppstått i Göteborg.


Stort rekryteringsbehov för NCC i Göteborg

Bolag Under de kommande fem åren behöver NCC rekrytera mellan 500 och 600 personer i västra Götaland och lika många till hos underentreprenörer och bemanningsbolag. Detta för att klara den höga orderstock NCC byggt upp, med runt tio miljarder i pågående bygg- och anläggningsprojekt i västra Sverige.


Tomas Carlsson investerar i NCC

Bolag Tomas Carlsson, som tillträdde som NCC:s VD och koncernchef under måndagen, har investerat ordentligt i bolaget.


Tomas Carlsson till NCC redan i maj

Bolag Tomas Carlsson, som har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC, tillträder den 7 maj, vilket är nästan två månader tidigare än planerat.


Åsa Bergman

Hon blir ny vd på Sweco

Karriär Tomas Carlsson blir koncernchef på NCC. Nu har hans efterträdare på Swecos vd-post utsetts.


Tomas Billing och Tomas Carlsson.

Därför föll NCC:s val på Tomas Carlsson

Bolag För Fastighetssverige berättar NCC:s styrelseordförande Tomas Billing varför byggjätten valde att rekrytera externt, vad som inte fungerat tidigare och vad som blir Tomas Carlssons främsta fokus.

"Man har haft lite utmaningar"

Karriär För Fastighetssverige berättar Tomas Carlsson om att återvända till NCC, bolagets potential och känslorna över att lämna Sweco.

Han tar över efter Peter Wågström

Bolag Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han kommer närmast från Sweco men har tidigare arbetat nästan 20 år inom NCC.


"Man har haft lite utmaningar"

Karriär För Fastighetssverige berättar Tomas Carlsson om att återvända till NCC, bolagets potential och känslorna över att lämna Sweco.


Han tar över efter Peter Wågström

Bolag Tomas Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för NCC. Han kommer närmast från Sweco men har tidigare arbetat nästan 20 år inom NCC.


Sweco köper dansk arkitektbyrå

Bolag Sweco har ingått avtal om att köpa Årstiderne Arkitekter, en av Danmarks ledande arkitektbyråer.


Sweco och Vectura går samman

Bolag Sweco köper statliga Vectura med 1 200 anställda.