Image

MKB först ut i Hyllie

Bygg MKB är först ut med att bygga bostäder i nya Hyllie, Malmö. Bolaget investerar drygt 200 miljoner kronor i 89 nya lägenheter.
Publicerad den 22 November 2011
Kvarteret Marknadsplatsen. Bild: MKB Fastighets AB. Bild: MKB
Kvarteret Marknadsplatsen. Bild: MKB Fastighets AB.

MKB:s styrelse tog i går beslutet om bostäderna, som byggs i kvarteret Marknadsplatsen 3 – närmaste grannar är Malmö Arena och köpcentrat Emporia.

Hyran är kalkylerad till i genomsnitt 1 650 kronor per kvadratmeter.

– Vårt nya bostadsprojekt i Hyllie är ett stort och viktigt steg för att binda ihop nya och gamla Hyllie. Genom att påbörja produktionen av nya bostäder i stadsdelen ökar vi på sikt även attraktionskraften i våra befintliga bostadsområden i Holma och Kroksbäck, säger Pål Svensson, fastighetschef på MKB.

MKB:s projekt kommer att utformas i enlighet med Malmö stads vision om nya Hyllie som Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel, vilket innebär högre krav än Boverkets byggregler avseende innemiljö, material och energi.

En officiell byggstart – första spadtaget – är planerat till den 2 december. Det faktiska byggnadsarbetet beräknas komma igång våren 2012 och de nya bostäderna färdigställs etappvis från och med fjärde kvartalet 2013.

Byggnaden utgörs av två huskroppar i vinkel: en med sju våningar och en med tio våningar. I bottenplan finns tre lokaler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige